Kartupeļu krēmzupa |
Sastāvdaļas:
- 2 lieli kartupeļi
- 2 burkāni
- 1puravs
- 1 ēd. sviesta
- sāls, pipari
- saldais krējums
Pagatavošana:
- Dārzeņus notīra un sagriež.
- Katliņā izkausē sviestu, ieliek sagrieztos dārzeņus un apcep.
- Pārlej ūdeni tā, lai dārzeņi būtu nosegti un uz lēnas uguns vāra ~10-12 minūtes.
- No zupas izņem pāris ēdamkarotes dārzeņu un noliek atsevišķā traukā.
- Pārējos sablendē, pielej saldo krējumu, pieber sāli, piparus, ieliek zupā iepriekš izņemtos dārzeņu gabaliņus un uzkarsē.
- Pasniedzot zupā var ielikt sagrieztu desiņu, cepeša gabaliņu vai kūpinātu zivi.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru