09.12.11

Kartupeļu krēmzupa

Kartupeļu krēmzupa

Sastāvdaļas:
  • 2 lieli kartupeļi
  • 2 burkāni
  • 1puravs
  • 1 ēd. sviesta
  • sāls, pipari
  • saldais krējums

Pagatavošana:
  1. Dārzeņus notīra un sagriež.
  2. Katliņā izkausē sviestu, ieliek sagrieztos dārzeņus un apcep.
  3.  Pārlej ūdeni tā, lai dārzeņi būtu nosegti un uz lēnas uguns vāra ~10-12 minūtes.
  4.  No zupas izņem pāris ēdamkarotes dārzeņu un noliek atsevišķā traukā.
  5. Pārējos sablendē, pielej saldo krējumu, pieber sāli, piparus, ieliek zupā iepriekš izņemtos dārzeņu gabaliņus un uzkarsē.
  6.  Pasniedzot zupā var ielikt sagrieztu desiņu, cepeša gabaliņu vai kūpinātu zivi.

Nav komentāru: