12.01.12

Puķkāpostu krēmzupa ar zilo sieru

Lai pagatavotu 4 porcijas:

  • 1 vidēja izmēra puķkāpostu
  • 500ml dārzeņu buljona
  • 100g saldā krējuma
  • 200g zilā siera
  • sāls un pipari
  • muskatrieksts
  • parmezāna siers
  • divas grauzdētas maizītes

Buljonā 10 min vāri puķkāpostus, bet atceries neizvāri pārāk mīkstus! Tad puķkāpostus ar buljonu sablenderē. Pec tam liec uz mērenas uguns, un sildot pievieno saldo krējumu, zilo sieru, sāli un piparus, muskatriekstu. Kādu laiciņu pakarsē un servē bļodiņās. Sagriez kubiņos grauzdētās maizītes un sarīvē parmezāna sieru, tādā daudzumā kā vēlas un  uzber virsū, pasniedz siltu.

Klāt iesaku piedzert balto pussaldo balto vīnu!



Nav komentāru: