09.02.13

Klasiskās rauga pankūkas


Sastāvdaļas
  • 300 ml piena
  • 20 g svaiga rauga vai 6 g sausā rauga
  • 4 ēd. cukura
  • 3 ēd. eļļas vai pikucis sviestiņa
  • šķipsniņa sāls
  • 340 g kviešu miltu
  • eļļa cepšanai

Rauga pankūkas

Pagatavošana
  1. Uzsilda pienu (galvenais, lai nav pārāk karsts, jo tad raugs tajā neizdzīvos). Raugam pieber 1 ēdamk. cukura, pielej 50 ml siltā piena, visu samaisa. Noliek malā, lai sagatavojas ieraugs.
  2. Atlikušajā siltajā pienā ielej eļļu, atlikušo cukuru, sāli, iesijā pusi no miltiem. Rezultātā masa (mīkla) ir pašķidra.
  3. Kad ieraugs ir palielinājies tilpumā vismaz 2 reizes (parasti apt. 15 minūtes), to pievieno mīklai. Iesijā atlikušos miltus, samaisa. Mīklu vislabāk maisīt ar koka karoti.
  4. Mīklas bļodu pārsedz ar dvielīti, noliek siltā vietā raudzēties. Kad mīkla uzrūgusi (apt. pusstundu), uzkarsētā eļļā, mērcējot metāla ēdamkaroti aukstā ūdenī, uz pannas liek 6-7 cm diametra pankūciņas un cep zeltaini brūnas!


Nav komentāru: