Sastāvdaļas:
- 3 glāzes ūdens
- 1 glāze dzērveņu (var būt jebkuras skābas ogas vai āboli )
- 1/2-1 gl cukura
- 1/2 glāze mannas
Pagatavošana:
- Ūdeni uzvāra, ieber nomazgātas un atlasītas dzērvenes un vāra, kamēr ogas izšķīst (8-10min).
- Šķidrumu izkāš un biezumus izberž caur sietu.
- Lej atpakaļ katliņā, pieber cukuru un uzvāra. Kad cukurs izkusis, visu laiku maisot, lēnām, tievā strūkliņā ber klāt mannu. Šis solis jāveic īpaši uzmanīgi, lai neveidotos kunkuļi.
- Maisot putru uzbriedina , gatavai tai vajadzētu būt bieza krējuma konsistencē. Tā nedrīkst būt arī pārāk bieza, citādi nevarēsiet uzputot.
- Ņem nost no plīts un liek auksta ūdens peldē un ik pa brīdim apmaisa, atdzesē līdz remdenai temperatūrai.
- Ņem mikseri un puto līdz debesmanna palielinājusies apjomā vismaz 3x un palikusi gaišāka.
Dzērveņu uzpūtenis |
Pasniedz
ar aukstu pienu.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru