Biskvītam:
- 5 olas,
- 5 ēd.k. milti,
- 1tējk, sāļas garšvielas („Vegeta”);
Pildījumam:
- 0.3l saldais krējums,
- 300g kūpināts vai žāvēts šķiņķis,
- baltie pipari;
Dekorēšanai:
- dažādi dārzeņi,
- plānas šķiņķa šķēles.
Pagatavošana:
Gatavojam mīklu:
- Olu dzeltenumus atdala no baltumiem un saputo kopā ar vegetu, kamēr palielinās tilpums. Pieliek miltus un saputo, lai mīkla vienmērīga.
- Olbaltumus saputo atsevišķi uzmanīgi iecilā mīklā.
- Uzreiz liek tortes formā un cep 15min 180°-200°.
- Gatavo biskvītu atdzesē un sagriež divās ripās.
Gatavojam pildījumu:
- Saldo krējumu saputo.
- Šķiņķi samaļ vai sablenderē, sajauc ar saldo krējumu, pievieno piparus.
Gatavojam kūku:
Vienu plāksni apsmērē ar krēmu, pārliek otru, apsmērē
no virspuses un sāniem.
Dekorē ar sasmalcinātiem dārzeņiem, šķiņķa tūtiņām un
vēdeklīšiem.
Recepte: laade.wordpress.com
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru