26.12.10

Skiņķa torte


Biskvītam:
  • 5 olas,
  •  5 ēd.k. milti,
  • 1tējk, sāļas garšvielas („Vegeta”);

 Pildījumam:
  • 0.3l saldais krējums,
  • 300g kūpināts vai žāvēts šķiņķis,
  •  baltie pipari;

 Dekorēšanai:
  • dažādi dārzeņi,
  • plānas šķiņķa šķēles.

 Pagatavošana:
 Gatavojam mīklu:
  1.  Olu dzeltenumus atdala no baltumiem un saputo kopā ar  vegetu, kamēr palielinās tilpums. Pieliek miltus un saputo, lai mīkla vienmērīga.
  2. Olbaltumus saputo atsevišķi uzmanīgi iecilā mīklā.
  3. Uzreiz liek tortes formā un cep 15min 180°-200°.
  4. Gatavo biskvītu atdzesē un sagriež divās ripās.

 Gatavojam pildījumu:
  1. Saldo krējumu saputo.
  2. Šķiņķi samaļ vai sablenderē, sajauc ar saldo krējumu, pievieno piparus.

 Gatavojam kūku:
Vienu plāksni apsmērē ar krēmu, pārliek otru, apsmērē no virspuses un sāniem.

Dekorē ar sasmalcinātiem dārzeņiem, šķiņķa tūtiņām un vēdeklīšiem.
Recepte: laade.wordpress.com

Nav komentāru: