Sastāvdaļas
- 500 g milti,
- 0.5 l piens,
- 200 g margarīns,
- 1 tējk. sāls,
- 2 ēdk. Cukurs,
- 50 g raugs,
Pīrādziņi ar kāpostu pildījumu |
Pildījums:
- 1 kg svaigs kāposts
- 1 sīpols,
- 2 olas
- Raugu sadrupina un tam pievieno 1 tējk. silta ūdens,1 tējk. cukura un visu noliek siltumā, lai atdzīvojas rauga sēnīte,
- Siltam pienam (35 grādi) pievieno cukuru un sāli, pusi no miltiem un izmaisa,
- Pievieno atdzīvināto raugu, iemaisa pārējos miltus, pievieno taukvielas un izmaisa,
- Mīklu mīca līdz tā atdalās no trauka malām un rokām,
- Sagatavoto mīklu pārkaisa ar miltiem, pārsedz un novieto siltumā uzrūgšanai,
- Kad mīkla uzrūgusi (dubultojusies tilpumā), to nospiež uz leju, lai izplūstu ogļskābā gāze, mīklu atkal pārsedz un vēlreiz uzraudzē,
- Sagatavo pildījumu: apcep sīpolus, pievieno sagrieztus kāpostus, apcep un sautē līdz tie gatavi, tad pievieno sakapātas vārītas olas, pievieno sāli un piparus pēc garšas.
- Mīklu izrullē apmēram 0.5 cm biezā slānī, ar glāzi izspiež mīklas ripas un vidū liek pildījumu, aizspiež kopā malas, un pīrādziņš gatavs!
- Pīrādziņus novieto uz ietaukotas cepešpannas ar šuvi uz leju un ļauj tiem vēlreiz uzrūgt, tad pārsmērē ar olas dzeltenumu, un ievieto sakarsētā cepeškrāsnī.
- Cep zeltaini brūnus =200 grādos līdz gatavi!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru