Sastāvdaļas:
- vistas fileja (divi lieli gabali),
- 1 sīpols,
- marinēti šampinjoni (viena burciņa),
- 3 vārīti burkāni,
- saldais krējums (pēc vajadzības)
- 150 gr. Siers (pārkaisīšanai)
- 3-4 ēd.k. olīveļļas,
- sāls, pipari,
- muskatrieksts - pēc garšas,
- 1 citrona sula.
Vistas filejas pīrāga pagatavošana |
Pagatavošana:
- Vistas fileju - sagriežam strēmelītēs, liekam bļodā, pievienojam citrona sulu, garšvielas, sajauc visu kopā, atstājam iemarinēties uz 1 stundu.
- Novārām burkānus, atdzesējam, sarīvējam.
- Sarīvējam 150 gr. sieru uz rupjās rīves.
- Smalki sagriežam sīpolu un marinētos šampinjonus, nedaudz apcepam, pievienojam saldo krējumu un uz nelielas uguns mazliet pasautējam.
- Sagriezto vistas filejas daudzumu sadalām divās daļās (pīrāga apakšējai un augšējai kārtai), tāpat darām ar rīvēto sieru (dalām divās daļās).
- Sagatavojam veidni cepšanai, ieziežam ar olīveļļu, tad kārtojam strēmelēs sagrieztos, iemarinētos vistas filejas gabaliņus veidnē, liekam arī gar veidnes maliņām, pārkaisām ar rīvētu sieru.
- Veidnē ar vistas fileju, nākamo kārtu liekam atdzesētus apceptos sīpolus un šampinjonus, tad rīvētu burkānu kārtu.
- Pēdējā kārtā spirālveidā izkārtojam atlikušo vistas fileju. Liekam veidni cepeškrāsnī , cepam 200 grādu temperatūrā apmēram 30 min.
- Vistas pīrāgs izdalīs daudz sulas, to vēlams noliet!
Vistas filejas pīrāgu pārkaisām ar rīvētu sieru |
- Pēc 30 min. izņemam veidni no cepeškrāsns, apkaisām ar rīvētu sieru un ievietojam veidni ar pīrāgu cepeškrāsnī uz pāris minūtēm, lai siers izkūst un apbrūninās pīrāga augšējā kārta.
- Izņemam vistas pīrāgu no cepeškrāsns un atstājam uz 10 min. pīrāgu formā. Uzreiz nevajag ņemt ārā un likt uz šķīvja.
Pīrāgu rotājam ar citrona, tomāta šķēlītēm un zaļumiem.
Avots:
draugiem.lv Ideju tarba.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru