22.09.13

Pikantie gurķi

Nepieciešams:
  • 3 kg gurķi
  • 300 g burkāni
  • 1,5 ēdamkarotes sāls
  • pusglāze cukurs
  • 250 ml 9% galda etiķis
  • 250 ml augu eļļa
  • pusglāze ķiploku - man 2 lielas galviņas,
  • puspaciņa garšvielas korejiešu burkāniem,




Pagatavošana:
  1. Gurķus sagriež gareniski 4 daļās, burkānus sarīvē ar speciālo rīvi korejiešu burkāniem. Ķiploku sasmalcina vai izspiež ar ķiplokspiedi. 
  2. Lielā traukā sajauc gurķus ar burkāniem, pievieno garšvielas, eļļu, etiķi. 
  3. Visi kārtīgi sajauc, uzliek vāku un atstāj uz diennakti, ik pa laikam apmaisot.

Nav komentāru: