Ēdiena pasniegšanas veids spēlē lielu lomu tajā, kā tiek uztverta tā garša, jaunā pētījumā noskaidrojuši zinātnieki.
Valensijas Politehniskās universitātes un Oksfordas universitātes pētījumā 57 brīvprātīgie nogaršoja karsto šokolādi, kas tika pasniegta dažādu krāsu plastmasas tasītēs - baltās, krēmkrāsas, sarkanās un oranžās. Visās krūzītēs tika ieliets viens un tas pats dzēriens, tomēr eksperimenta dalībniekiem šķita, ka visgardākā karstā šokolāde ir oranžajās un krēmkrāsas tasēs.
Šī pagatavota no īstas melnās šokolādes, kas dzērienam dod ne pārāk lielu, bet sabalansētu saldumu. Ja vēlies saldāku, pielej nedaudz medus vai tumšā cukura sīrupa, bet, ja dzēriens domāts pieaugušajiem, tad pielej nedaudz ruma.
Sastāvdaļas
- 1 litrs piena
- 120 g melnas šokolādes, smalki sakapāta
Pagatavošana
- Katliņā vāri pienu, līdz tas sāk vārīties, bet neļauj burbuļot.
- Blenderī lej pienu un ber iekšā šokolādi. Blendē vismaz 1 minūti, līdz šokolāde pilnībā izkususi. Ja tev nav blendera, tad šokolādi ieber katliņā un maisi, līdz tā izkususi.
Karstā šokolāde |
Sastāvdaļas 2 personām
- 400-500 ml (1 bundža) kokosriekstu piena
- 2 ēdamkarotes raw kakao pulvera (ar kaudzi)
- sauja Indijas riekstu
- 1-2 ēdamkarotes agaves vai brūno rīsu sīrupa
Pagatavošana
- Liec visas sastāvdaļas blenderī un sablenderē vienmērīgā masā. (Ja priekšroku dod šķidrākam, ne tik tumīgam dzērienam, vari iztikt bez Indijas riekstiem un pievienot ~4 ēdamkarotes ūdens.)
- Ielej dzērienu nelielā katliņā un uz lēnas uguns uzsildi līdz vēlamajai temperatūrai.
- Lej krūzēs un ieslīgsti negausīgā šokolādes baudījumā! Galarezultāts ir ļoti sātīgs.
- Ja kokosriekstu piens bijis vēsumā, tas var noslāņoties, tāpēc pirms atvēršanas ieteicams bundžu sasildīt zem silta, tekoša ūdens un pēcāk kārtīgi sakratīt.
Avots: happy whispers
Foto: kasjauns.lv
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru