20.08.14

Kičari

Kičari lieliski attīra organismu un līdz ar to padara možāku mūsu prātu. Ajūrvēdas speciālisti pat iesaka īpašu 5 dienu kičari diētu, kad tiek ēst vienīgi šis ēdiens. 

Lūk, vienkārša un garšīga Kičari recepte.

Kičari
Sastāvdaļas:
  • 1/2 gl. šķeltu sārto lēcu vai šķeltu, lobītu Ķīnas pupiņu, vai izmērcētu šķeltu dzelteno zirņu,
  • 1 gl. Basmati vai citu balto gargraudu rīsu
  • 2 tējk. Kumina
  • 2 ēdk. svaiga rīvēta ingvera
  • 1 tējk. kurkumas
  • 1 tējk. asafetīdas
  • 2 gl. dažādu dārzeņu, sagrieztu kubiņos (pēc izvēles - burkāni, kartupeļi, selerijas, baklažāni, kāļi, rāceņi, paprika, puķkāposti u.c.)
  • 4 - 5 gl. ūdens,
  • 2/3 gl. novārītu zaļo zirnīšu
  • 1 gl. nomizotu, sagrieztu tomātu
  • Sāls
  • svaigi koriandra vai pētersīļu zaļumi.
Pagatavošana
  1. Karstā eļļā apcepiet kuminu dažas sekundes, tad pievienojiet ingveru, vēl pēc dažām sekundēm – kurkumu un asafetīdu. 
  2. Tad pievienojiet dārzeņus, 1-2 minūtes apcepiet. 
  3. Iemaisiet lēcas un rīsus, minūti izkarsējiet. Pievienojiet ūdeni, strauji uzvāriet, tad liesmu samaziniet, uzlieciet katlam vāku un sautējiet apmēram 30 minūtes, līdz ēdiens atgādina biezputru. Ja nepieciešams, pievienojiet vēl ūdeni. 
  4. Beigās iemaisiet sāli, zirnīšus, tomātus, zaļumus. 

Pasniedz karstu.


Nav komentāru: