Kičari lieliski attīra organismu un līdz ar to padara možāku mūsu prātu. Ajūrvēdas speciālisti pat iesaka īpašu 5 dienu kičari diētu, kad tiek ēst vienīgi šis ēdiens.
Lūk, vienkārša un garšīga Kičari recepte.
Kičari |
Sastāvdaļas:
- 1/2 gl. šķeltu sārto lēcu vai šķeltu, lobītu Ķīnas pupiņu, vai izmērcētu šķeltu dzelteno zirņu,
- 1 gl. Basmati vai citu balto gargraudu rīsu
- 2 tējk. Kumina
- 2 ēdk. svaiga rīvēta ingvera
- 1 tējk. kurkumas
- 1 tējk. asafetīdas
- 2 gl. dažādu dārzeņu, sagrieztu kubiņos (pēc izvēles - burkāni, kartupeļi, selerijas, baklažāni, kāļi, rāceņi, paprika, puķkāposti u.c.)
- 4 - 5 gl. ūdens,
- 2/3 gl. novārītu zaļo zirnīšu
- 1 gl. nomizotu, sagrieztu tomātu
- Sāls
- svaigi koriandra vai pētersīļu zaļumi.
Pagatavošana
- Karstā eļļā apcepiet kuminu dažas sekundes, tad pievienojiet ingveru, vēl pēc dažām sekundēm – kurkumu un asafetīdu.
- Tad pievienojiet dārzeņus, 1-2 minūtes apcepiet.
- Iemaisiet lēcas un rīsus, minūti izkarsējiet. Pievienojiet ūdeni, strauji uzvāriet, tad liesmu samaziniet, uzlieciet katlam vāku un sautējiet apmēram 30 minūtes, līdz ēdiens atgādina biezputru. Ja nepieciešams, pievienojiet vēl ūdeni.
- Beigās iemaisiet sāli, zirnīšus, tomātus, zaļumus.
Pasniedz karstu.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru