08.02.15

Veģetārais skābētu kāpostu borščs


Sastāvdaļas:
  • 800 g bietes
  • 500 g skābēti kāposti
  • 4 gab. kartupeļi
  • 1 gab. burkāns
  • 1 gab. sīpols
  • 2 Ēd.k. tomātu pasta
  • 0,5 gl augu eļļa
  • sāls
  • sarkanie pipari
  • pētersīļi
  • dilles




Pagatavošana:
  1. Bietes, burkānu un sīpolu sarīvē uz rupjās rīves un pēc kārtas sautē, līdz tie pa pusei gatavi.
  2. Kāpostus nomazgā, notecina, sautē 5 minūtes augu eļļā.
  3. Tomātu pastu dažas minūtes apcep.
  4. Verdošā ūdenī novāra salmiņos sagrieztus kartupeļus, pievieno kāpostus un bietes, vāra vēl 7 minūtes, tad pievieno burkānu, sīpolu un tomātu pastu.
  5. Pievieno zaļumus un garšvielas, vāra gatavu uz ļoti mazas uguns aptuveni pusstundu.



Nav komentāru: