Pagatavo kazenakus- saldumus, ar kuriem našķoties pie tējas vai kafijas. Ļoti vienkārši pagatavojami saldumi ar ļoti interesantu garšu.
Sastāvdaļas:
- 200g saulespuķu sēkliņas
- 50 g sezama sēkliņas
- 4 ēd.k cukurs
- 4 ēd.k medus
- 1/4 tēj.k soda (soda tiek pievienota,lai karamele nepaliek cieta, bet lai saglabājas lipīga un mīksta)
- 2 ēd.k kokosa skaidiņas
![]() |
Kazenaki |
Pagatavošana:
- Apgrauzdējam sezama sēkliņas un saulespuķu sēkliņas līdz tās kļūst viegli brūnas.
- Katliņā liekam cukuru un medu, karsējam un maisam līdz cukurs izkusis, pievienojam sodu un maisam. Masa piepūtīsies. Maisot pievienojam apgrauzdētās sezama un saulespuķu sēkliņas.
- Karsējam maisot līdz masa sabiezē. Liekam traukā, ko iepriekš viegli iesmērējam ar sviestu. Ļaujam atdzist.
- Rokas saslapinam aukstā ūdenī, lai mazliet mitras un veidojam no karamelizētajām sēkliņām bumbiņas, ko apviļājam kokosa skaidiņās.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru