24.04.15

Vistas gaļas sacepums

Sastāvdaļas
  • 500 g vārītas vistas gaļas
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • 2 šķēles baltmaizes (bez garozas)
  • 2/3 glāzes piena
  • 4 olas
  • 1/2 glāzes krējuma
  • 3 ēdamkarotes sasmalcinātu pētersīļu zaļumu
  • sāls
  • sarīvēts muskatrieksts
  • rīvmaize

 
Vistas gaļas sacepums
Pagatavošana
  1. Vistas gaļu samaļ trīs reizes, pēdējo reizi maļ kopā ar pienā izmērcētu nobriedušu baltmaizi.
  2. Gaļas masai pievieno mīkstu sviestu, olu dzeltenumus, krējumu, sāli, muskatriekstu, zaļumus un masu pamatīgi samīca.
  3. Olu baltumus saputo stingrās putās, pievienojot 1/2 tējkarotes sāls, un pamazām iemaisa vistas gaļas masā.
  4. Masu liek ar sviestu ieziestā veidnē, pārkaisa ar rīvmaizi.
  5. Veidni liek ar ūdeni piepildītā cepešpannā, cepeškrāsnī mērenā siltumā cep 40 minūtes.
  6. Pasniedz ar tomātu, gurķu un sēņu salātiem.



Nav komentāru: