22.04.15

Vistu aknu torte

Sastāvdaļas
  • 2 kg vistu aknas
  • 4 burkāni
  • 4 sīpoli
  • 200 grami milti
  • 150 grami piens
  • 4 olas
  • 300 g majonēze
  • 100 g augu eļļas
  • 8 ķiploka daiviņas

 
Vistu aknu torte
Pagatavošana
  1. Vistu aknas samalt, pirms tam notīrot no plēvēm un cīpslām.
  2. Pievienot 4 olas, miltus, pienu, sāli un piparus pēc garšas. Labi samaisīt un pievienot augu eļļu.
  3. Izcept aknu pankūkas uz divām pannām.
  4. Viens pannas izmērs 22 cm, otru lielāka izmēru, vienu pankūkas pusi cepam uz mazākas pannas,
  5. tad izgāžam to uz lielākas pannas un cepam otru pusi, tādā veidā cepšanas laikā izvairoties no salauztām pankūkām.
  6. Pēc garšas pievienot majonēzei saspiestu ķiploku.
  7. Burkānus sarīvēt, sīpolus sagriezt kubikos un visu apcept eļļā līdz zeltainam brūnumam.
  8. Aknu pankūkas liekam vienu uz otras pa vidu smērējot majonēzi ar ķiploku.
  9. Virsu rotā ar apceptiem burkāniem un sīpoliem
 
Foto/gardedis.lv




Nav komentāru: