Sastāvdaļas
● 10 vidēja lieluma vārīti kartupeļi
● 4 olas
● 200 g rīvmaizes
● 200 g cieta siera
● 6 ēdamkarotes miltu
● augu eļļa cepšanai
● sāls, pipari pēc garšas
● kurkuma
● fenhelis
● 4 olas
● 200 g rīvmaizes
● 200 g cieta siera
● 6 ēdamkarotes miltu
● augu eļļa cepšanai
● sāls, pipari pēc garšas
● kurkuma
● fenhelis
![]() |
Kartupeļu pirkstiņi ar sieru |
Pagatavošana
- Kartupeļus izvāra ar visu mizu, notīra, sarīvē vai samaļ.
- Pievieno olas, garšvielas, sāli, kārtīgi samaisa.
- Iegūtajai masai pievieno izsijātus miltus, samaisa.
- Sieru sagriež taisnstūros.
- Ar mitrām rokām, no kartupeļu masas veido pirkstiņus, vidū liek sieru.
- Pirkstiņus apviļā rīvmaizē un cep no četrām pusēm augu eļļā, kamēr rodas zeltaina garoziņa.
- Kartupeļu pirkstiņus pasniedz karstus vai siltus ar mērci.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru