No šādas mīklas gatavo kafijas maizītes, plātsmaizes, bet, ja pieliek rozīnes un olu dzeltenumus, var cept kliņģeri.
Sastāvdaļas
● 400 g sviests
● 1 l piens
● 1 tējkarote sāls
● kardamons
● 1 glāze cukurs
● 1 paciņa raugs
● milti pēc vajadzības
● 1 l piens
● 1 tējkarote sāls
● kardamons
● 1 glāze cukurs
● 1 paciņa raugs
● milti pēc vajadzības
Plātsmaize |
Pagatavošana
- Uz mīklas dēļa izsijā nedaudz miltu, virsū uzliek sviestu un ar lielu nazi kapā, līdz sviests sadalās kafijas pupiņu lieluma gabaliņos.
- Pienu uzsilda, pieber sāli, cukuru, saberztu kardamonu un raugu.
- Kad cukurs izšķīdis, ber klāt miltus un sakapāto sviestu.
- Ar karoti maisot, iejauc pamīkstu mīklu.
- Sviestam jāpaliek gabaliņos.
- Tā sastrādātu mīklu liek vēsās telpās uzrūgt apmēram 1 stundu.
Kliņģeris |
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru