Sastāvdaļas
- 2 sīpoli
- 0,5 kg liellopu maltās gaļas
- 1 iepakojums bekona šķēlīšu
- 1/4 tases kubiņos sagrieztu sīpolu
- 1/4 tases smalki sagrieztu pētersīļu
- 1/4 tases sagrieztu sēņu
- 1 ēd.k. cukura
- 1 ēd.k. kečups
- 1 tējk. sojas mērces
- 1/4 tase rīvmaizes panēšanai
- 1 bārbekjū mērce
Sīpolu un maltās gaļas bumbiņas |
Pagatavošana
- Sagatavo grila ogles vai sakarsē cepeškrāsni līdz 220 °C.
Sīpolus notīra, nogriež augšējo un apakšējo daļu. - Pēc tam pārgriež uz pusēm un sadala kārtās, pašas lielākās noliekot malā bumbiņu veidošanai. Palikušos sīpolus sagriež kubiņos.
- Liellopu malto gaļu sajauc ar kubiņos sagrieztajiem sīpoliem, pētersīļiem, sēnēm, cukuru, garšvielām un panējumu lielā bļodā. Visu rūpīgi samaisa.
- Izveido frikadelītes tādā izmērā, lai tās ietilptu sagatavotajās sīpola pusītēs.
- Kad sīpola pusītēs sapildītas maltās gaļas bumbiņas, tās ietin bekona strēmelēs. Bekonu nostiprina ar zobu bakstāmajiem, lai cepšanās laikā neatritinātos.
- Cep 220 °C 40 minūtes. Pēc tam pārlej ar bārbekjū mērci un cep vēl piecas minūtes.
Avots dzivei.lv.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru