Smilšu mīkla ar rīsu miltiem
Sastāvdaļas:
- - Rīsu milti - 1,5 glāzes
- - Sviests - 75 gr.
- - Auksts ūdens - 4 ēd.k.
- - Cukurs - 1 t.k.
- - Sāls - 0,5 t.k.
Smilšu mīklas pīrāgs ar Mocarellu un tomātiem |
Pagatavošana:
Sviestu sakapā ar rīsu miltiem un sāli (ja plānots
izmantot saldu pildījumu - pievieno arī 1 ēd.k. cukura vai medus), pielej ūdeni
līdz veidojas irdena, drūpoša mīkla - to liek formā (24 cm diametrs) un pilda
pēc izvēles ar saldu vai sāļu pildījumu.
Mocarellas - tomātu pildījums:
3 vidēji lieli tomāti, 2 iepakojumi (125 gr.) mocarellas siera, nedaudz rīvēta cietā siera, garšvielas.
Mocarellas - tomātu pildījums:
3 vidēji lieli tomāti, 2 iepakojumi (125 gr.) mocarellas siera, nedaudz rīvēta cietā siera, garšvielas.
Mīklas pamatni cep cepeškrāsnī 15 min.180-200 grādu temperatūrā pēc Celsija, mazliet atdzesē un izkaisa ar sieru, uzklāj tomātus pārkaisa ar garšvielām (baziliku, kaltētiem sīpoliem, melnajiem pipariem), pārliek ar mocarellas šķēlītem un cep 30-40 minūtes 180-200 grādu temperatūrā pēc Celsija.
Garšo labi gan silts, gan auksts.
Rīsu milti ļoti labi uzsūc mitrumu, tādēļ izmantojot rīsu miltu smilšu mīklu droši var gatavot pildījumus ar sulīgiem augļiem, dārzeņiem, mērcēm.
Rīsu miltus (Kombodža) var iegādāties SIA „Grauda spēks”,
Rīgā, Lāčplēša ielā 61.
Avots: graudaspeks.lv
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru