Sastāvdaļas
- 8 sarkanās paprikas
- 800 g maltās cūku gaļas
- 1 glāze rīsu (nevārītu)
- 2 sīpoli
- 2 daiviņas ķiploka
- Sāls, pipari
- Tomāti (var būt konservēti savā sulā)
- Garšvielas pēc paša gaumes
Pagatavošana
- Uzvāriet līdz pusgatavībai rīsus. Piemēram, uz glāzi rīsu ņemiet 2 glāzes ūdens un uz lēnas uguns vāriet rīsus 5 – 7 minūtes. Tad sietā nolejiet lieko ūdeni.
- Samaisiet malto gaļu ar pusgatavajiem rīsiem vienā masā. Pievienojiet garšvielas – sāli, piparus. (Var vēl ko garšīgu, ja gribas – zaļumus, fetas sieru, apceptus sīpolus, ķiplokus – bet šī jau ir improvizācija un uz smalko. Pamatā pietiek ar gaļu, rīsiem, sāli, pipariem)
- Uzvāriet mērci. Katliņā apcepiet sīpolus un ķiplokus kamēr zeltaini, tad pievienojiet sagrieztus tomātus un buljonu, sāli, piparus, var vēl kādu garšvielu.
- Paprikām nogrieziet virsiņas ar astītēm, izņemiet sēklas un pildiet ar gaļas, rīsu maisījumu. Tad pildītās paprikas lieciet vai nu čuguna traukā vai parastā katliņā. Pārlejiet ar sagatavoto mērci un lieciet cepeškrāsnī gatavoties uz kādām 30 minūtēm. Ja nav cepeškrāsns, vai trauka, ko likt cepeškrāsnī, var vienkārši uz gāzes.
Pildīta
paprika ar rīsiem, sieru un olīvām
Sastāvdaļas:
- 6 sarkanas paprikas
- 1 krūze basmati rīsu
- 2 tomāti
- 1 sauja melno olīvu
- 2 bumbiņas mocarellas tipa siera
- 100g puscietā siera
- 1 tējk. melno sinepju sēklu (black mustard seads - angl.)
- 1 tējk. kurkumas
- sāls
- 2 ēd.k. gī sviesta apcepšanai
Veģetārā paprika |
Pagatavošana:
- Papriku nomazgā, pārgriež uz pusēm, iztīra sēklas.
- Aplej ar karstu ūdeni un 30 minūtes patur. Tas nodrošinās, ka paprikas būs gana mīkstas.
- Rīsus nomazgā, aplej ar ūdeni un vāra 15 minūtes, kamēr gatavi.
- Pannā sakarsē gī sviestu, apcep sinepju sēklas, pieliek garšvielas un apmaisa. Pieber izvārītos rīsus, sasmalcinātas olīvas, gabaliņos sagrieztus tomātus un mocarellas sieru. Visu labi sajauc.
- Uz cepešpannas, kas izklāta ar cepamo papīru, izkārto paprikas pusītes, kurās iebērts nedaudz sāls, un pilda ar rīsu, dārzeņu un siera masu.
- Piparus cep 200 grādu karstā cepeškrāsnī aptuveni 20 minūtes, apber ar sarīvētu puscieto sieru un turpina cept kamēr siers izkusis un apbrūnējis.
Padoms
Cepot sinepju sēklas, pannai jāuzliek vāks - sēklas karstajā gī sviestā lec ārā no pannas. Tas pats attiecas arī uz ķimenēm u.c.
Autors Andis Alksniņš, Dienas Ēdieni nr1., 27.oktobris 2010.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru