Sastāvdaļas:
- 500 g pelēko zirņu
- 250 g kartupeļu
- 150 g žāvēta speķa
- 2 sīpoli
- 70 g kaņepju sviesta
- sāls
Zirņu pikas |
Pagatavošana:
- Mērcētus zirņus novāra.Nomizo kartupeļus, novāri kartupeļus, atdzesē un samal gaļas mašīnā kopā ar zirņiem;
- Sagriez mazos kubiņos bekonu un sīpolu, apcep;
- Kad sīpols un bekons kļuvuši caurspīdīgi, pievieno sviestu un sāli;
- Sajauc visas sastāvdaļas un veido no zirņu masas veido nelielas bumbiņas - pikas.
Pasniedz kopā ar rūgušpienu, pienu vai paniņām.
Var gatavot bez kaņepju sviesta un kartupeļiem.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru