21.12.13

Zirņu pikas ar bekonu

Sastāvdaļas:
  • 500 g pelēko zirņu
  • 250 g kartupeļu
  • 150 g žāvēta speķa
  • 2 sīpoli
  • 70 g kaņepju sviesta
  • sāls


Zirņu pikas 

Pagatavošana:
  1. Mērcētus zirņus novāra.Nomizo kartupeļus, novāri kartupeļus, atdzesē un samal gaļas mašīnā kopā ar zirņiem;
  2. Sagriez mazos kubiņos bekonu un sīpolu, apcep; 
  3. Kad sīpols un bekons kļuvuši caurspīdīgi, pievieno sviestu un sāli;
  4. Sajauc visas sastāvdaļas un veido no zirņu masas veido nelielas bumbiņas -  pikas.

Pasniedz kopā ar rūgušpienu, pienu vai paniņām.

Var gatavot bez kaņepju sviesta un kartupeļiem.



Nav komentāru: