12.05.15

Lēcu salāti

Sastāvdaļas
  • 4 dl kaltētu vai 2 kārbiņas konservētu  lēcu
  • 1,5 dl ūdens
  • 1 lauru lapa
  • timiāna zariņš
  • 1 ēd.k. jūras sāls (pievieno pašās beigās)

Mērcei
  • 2 ķiploku daiviņas
  • 1 dl nerafinētas virgin olīveļļas
  • 0,5 dl granātābolu vai aveņu etiķa Agretti
  • jūras sāls
  • melnie pipari
  • 1 sarkanā paprika
  • 1–2 šalotes sīpoli
  • 2 kātu selerijas kāti
  • sauja bazilika lapiņu
  • sarkano sīpolu gredzeni

Lēcu salāti
Pagatavošana:
  1. Lēcas 20–30 minūtes vāra ūdenī ar piedevām. Notecina un atdzesē, līdz lēcas remdenas. 
  2. Izspiež ķiploku. Samaisa mērces sastāvdaļas un pievieno lēcām.
  3. Sasmalcina šalotes sīpolus un kātu seleriju. 
  4. Grauzdē papriku. To visvieglāk izdarīt, pārgriežot uz pusēm un cepot grila režīmā/zem grila sildelementa. Grauzdē no mizas puses, līdz tā kļūst melna, uz šķīvja atdzesē. Miziņu novelk, papriku sagriež gabalos. 
  5. Dārzeņus pievieno lēcām. 
  6. Porciju pārkaisa ar sasmalcinātu baziliku un dažiem sarkanā sīpola gredzeniem.


Pasniedz ar cietu, nogatavinātu kazas vai aitas sieru. 

Nav komentāru: