Sastāvdaļas
- 4 dl kaltētu vai 2 kārbiņas konservētu lēcu
- 1,5 dl ūdens
- 1 lauru lapa
- timiāna zariņš
- 1 ēd.k. jūras sāls (pievieno pašās beigās)
Mērcei
- 2 ķiploku daiviņas
- 1 dl nerafinētas virgin olīveļļas
- 0,5 dl granātābolu vai aveņu etiķa Agretti
- jūras sāls
- melnie pipari
- 1 sarkanā paprika
- 1–2 šalotes sīpoli
- 2 kātu selerijas kāti
- sauja bazilika lapiņu
- sarkano sīpolu gredzeni
![]() |
Lēcu salāti |
Pagatavošana:
- Lēcas 20–30 minūtes vāra ūdenī ar piedevām. Notecina un atdzesē, līdz lēcas remdenas.
- Izspiež ķiploku. Samaisa mērces sastāvdaļas un pievieno lēcām.
- Sasmalcina šalotes sīpolus un kātu seleriju.
- Grauzdē papriku. To visvieglāk izdarīt, pārgriežot uz pusēm un cepot grila režīmā/zem grila sildelementa. Grauzdē no mizas puses, līdz tā kļūst melna, uz šķīvja atdzesē. Miziņu novelk, papriku sagriež gabalos.
- Dārzeņus pievieno lēcām.
- Porciju pārkaisa ar sasmalcinātu baziliku un dažiem sarkanā sīpola gredzeniem.
Pasniedz ar cietu, nogatavinātu kazas vai aitas sieru.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru