Kartupeļu kūka ar žāvētu šķiņki un sieru
Sastāvdaļas:- 500 g kartupeļu (vārītu)
- 100 g sviesta
- 3 tējk. graudaino sinepju
- 3 ķiploka daiviņas
- 1 ēd.k. kaperu
- kaltēts vai svaigs timiāns
- 3 olas
- 100 ml piena
- 2 ēd.k. miltu
- 100 g siera
- 200 g žāvēta šķiņķa
- sāls, pipari
![]() |
Kartupeļu kūka ar žāvētu šķiņki un sieru |
Pagatavošana:
- Vārītus kartupeļus viegli sastampā. Pievieno sviestu kas sarīvēts skaidiņās. Pieliek olas un samaisa.
- Pieliek sinepes, kaperus un timiāna lapiņas. Ar ķiploku spiedi piespiež klāt ķiploka daiviņas un visu sajauc. Pielej pienu, iemaisa miltus un strēmelēs sagrieztu žāvētu šķiņķi. Pierīvē sieru, pievieno sāli un piparus.
- Sagatavoto kartupeļu masu liek ar cepamo papīru izklātā veidnē.
- Liek sakarsētā cepeškrāsnī un cep 220 grādu temperatūrā līdz virsma ir zeltaina un kūka kļuvusi stingra.
- Nedaudz padzesē, izņem no veidnes, griež gabalos.
Kraukšķīgā kartupeļu kūka
Sastāvdaļas:
- 4-6 kartupeļi
- 150-200 g cietais siers
- olīveļļa
- sāls, pipari, timiāns
![]() |
Kraukšķīgā kartupeļu kūka
|
Pagatavošana:
- Liek karsēties cepeškrāsni uz 220°C. Lai formu varētu likt uz plīts virsmas uguns, sagatavo apaļu metāla cepamo formu (apmēram 18 centimetru diametrā), to iesmērējot ar olīveļļu. Nomizo kartupeļus.
- Kūku veido pa kārtām, katrā reizē apstrādājot vienu kartupeli. Sagriež kartupeli plānās šķēlēs (var izmantot ēvelīti). Sākot likt no centra, saliec kartupeļu šķēlītes formā. Jo glītāk saliksi pirmo kārtu, jo glītāk izskatīsies kartupeļu kūka, jo pirmā kārta būs kūkas virspuse.
- Līdz ko viena kārta ar kartupeļiem noklāta, tā to ar otas palīdzību apsmērē ar olīveļļu. Katru otro kārtu apkaisa arī ar rīvētu sieru un sāli. Uzliekot jaunu kartupeļu kārtu, to vispirms nopresē, saspiežot apakšējās kārtas. Procesu atkārto, līdz visi kartupeļi salikti.
- Formu liek uz vidējas uguns un karsē, līdz eļļa apakšā sāk čurkstēt un kartupeļi apakšā sāk zeltoties.
- Pārliek formu cepeškrāsnī un turpina cept 20-25 minūtes.
- Uz pannas uzliek vāku vai šķīvi un notecina lieko eļļu. Pēc tam formu apgriež apkārt un izgāž kartupeļu kūku uz tā.
- Ieslidina apgrieztos kartupeļus atpakaļ formā, liek atpakaļ cepeškrāsnī un turpina cept 10-15 minūtes, līdz kartupeļi gatavi.
Kartupeļu pankūku kūka
Sastāvdaļas
- 1,5 kg nomizoti kartupeļi
- 2 burkāni
- 2 gb. Olas
- Milti
- Sīpoli
- Sāls
- Pipari
Pildījumam
- Majonēze
- Krējums
- Ķiploki
- 200 g rīvēts cietais siers
![]() |
Kartupeļu pankūku kūka
|
Pagatavošana:
Gatavojam kartupeļu pankūkas.
- Sarīvē kartupeļus un burkānus.
- Pievieno ļoti smalki sakapātu sīpolu , olas, sāli, piparus un miltus. Samaisa mīklu.
- Uzkarsē pannā eļļu un cep pankūkas. Pankūkām jābūt biezām - līdz 1cm.
Gatavo pildījumu.
- Sarīvē sieru, pievieno majonēzi, krējumu, saspiestus ķiplokus un visas sastāvdaļas samaisa.
- Pankūkas liek kārtām, pa vidu smērējot pildījumu.
- Pēdējo pankūku kārtu apkaisa ar atlikušo rīvēto sieru.
- Uzkarsē cepeškrāsni un cep 200° C temperatūrā līdz izkūst siers.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru