Sastāvdaļas:
- 1 glāze cukura,
- 1/4 tējk. citronskābes,
- 2 ēd.k. sezama sēklas,
- 1 tējk. augu eļļas vai tauku,
- 2 olas baltumi,
- 2/3 glāzes ūdens.
Sezama halva |
Pagatavošana:
- Cukuru aplej ar ūdeni, samaisa, uzkarsē līdz viršanai, noputo un atdzesē.
- Olas baltumus sakuļ stingrās putās.
- Turpinot kult, tievā strūkliņā nelielās devās pielej atdzesēto sīrupu un pievieno citronskābi.
- Gatavo masu savieno ar notīrītām sezama sēklām un izmaisa. Var pievienot veselus lazdu riekstus vai pistācijas.
- Pēc tam masu liek uz iepriekš ar taukiem ieziestas cepešpannas, izrullē 5 cm biezu un sagriež aptuveni 50 g lielos kvadrātiņos, rombos vai kā citādi.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru