Nepieciešams:
- 600 gr vistas fileja,
- 1 burkāns,
- 1 sīpols,
- 200 gr sēnes,
- 200 gr salda krējuma,
- 1 ēdamkarote miltu,
- 3 daiviņas ķiploku,
- 1 olas dzeltenums,
- 250 gr kārtainās mīklas,
- 1 ēdamkarote piens,
- augu eļļa, sāls
Pagatavošana:
- Vistas fileju sagriez mazos gabaliņos, pievieno sāli, piparus un apcep augu eļļa.
- Sarīvē burkānus, sagriez sīpolus un ķiploku, samaisi un šo mix apcep mazliet augu eļļā; pēc tam pievieno sagrieztas sēnes, vēl mazliet pielej eļļu un apcep līdz gatavībai.
- Saldo krējumu samaisi ar miltiem.
- Pannā kopā ar dārzeņiem liec vistu, uzlej ūdeni (tā lai vista praktiski ir pārklāta) un ļauj uzvārīties, tad pielej saldo krējumu, uzliec vāku un sutini 10 - 15 minūtes.
- Cepamajā traukā liec vistas sutinājumu un virsū uzklāj kārtainās mīklas plāksni, kuru pirms cepšanas apsmērē ar pienā sakultu olu.
Sastāvdaļas:
- 6 vistas filejas,
- 75 g sviesta,
- 2 daiviņas ķiploka,
- 3 ēdk. miltu,
- 0, 5 l piena,
- 140 ml 33% saldā krējuma,
- 5 puravu baltā daļa,
- 250 g gatavas kārtainās mīklas,
- sāls un melnie maltie pipari pēc garšas.
Pagatavošana:
- Ķiploku notīra un sasmalcina. Puravu rūpīgi noskalo, nosusina un sagriež plānās ripiņās.
- Vistas fileju noskalo nosusina un sagriež nelielos gabaliņos.
- Pannā uzkarsētā sviestā uz lēnas uguns apcep ķiploku 1 minūti, pieber miltus un rūpīgi samaisa.
- Pannu noņem no uguns un pastāvīgi maisot tievā strūkliņā pielej pienu.
- Maisa, kamēr veidojas viendabīga masa bez kunkuļiem. Pannu atgriež uz uguns un gatavo 3 – 4 minūtes, kamēr mērce sabiezē.
- Mērcē liek vistas gabaliņus, pielej saldo krējumu, pievieno sāli un piparus. Gatavo zem vāka, uz lēnas uguns 15 minūtes.
- Pievieno puravu ripiņas, rūpīgi samaisa un noņem no uguns.
- Pagatavoto maisījumu izlej cepamā formā. Kārtaino mīklu izveltnē plānā plāksnē uz miltiem apkaisītas virsmas un sagriež 2, 5 cm platās strēmelēs.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180° C. Mīklas strēmeles klāj uz vistas un
puravu masas tā, lai to malas nedaudz pārklāj viena otru, pārkārušos galus
nogriež. Formu liek cepeškrāsnī uz 40 minūtēm.
Galdā
pasniedz karstu.
Pagatavošanas
laiks – 1 stunda 10 minūtes.
6 porcijas.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru