11.03.10

Pīrāgs ar vistas gaļu angļu gaumē


Nepieciešams:
  •  600 gr vistas fileja,
  • 1 burkāns,
  • 1 sīpols,
  • 200 gr sēnes,
  • 200 gr salda krējuma,
  •  1 ēdamkarote miltu,
  • 3 daiviņas ķiploku,
  • 1 olas dzeltenums,
  • 250 gr kārtainās mīklas,
  • 1 ēdamkarote piens,
  • augu eļļa, sāls


Pagatavošana:
  • Vistas fileju sagriez mazos gabaliņos, pievieno sāli, piparus un apcep augu eļļa.
  • Sarīvē burkānus, sagriez sīpolus un ķiploku, samaisi un šo mix apcep mazliet augu eļļā; pēc tam pievieno sagrieztas sēnes, vēl mazliet pielej eļļu un apcep līdz gatavībai.
  • Saldo krējumu samaisi ar miltiem.
  • Pannā kopā ar dārzeņiem liec vistu, uzlej ūdeni (tā lai vista praktiski ir pārklāta) un ļauj uzvārīties, tad pielej saldo krējumu, uzliec vāku un sutini 10 - 15 minūtes.
  • Cepamajā traukā liec vistas sutinājumu un virsū uzklāj kārtainās mīklas plāksni, kuru pirms cepšanas apsmērē ar pienā sakultu olu.
Cep +180C apmēram 20 minūtes.



Sastāvdaļas: 

  • 6 vistas filejas,
  •  75 g sviesta,
  • 2 daiviņas ķiploka,
  •  3 ēdk. miltu,
  • 0, 5 l piena,
  • 140 ml 33% saldā krējuma,
  • 5 puravu baltā daļa,
  • 250 g gatavas kārtainās mīklas,
  •  sāls un melnie maltie pipari pēc garšas.

 Pagatavošana:
  1. Ķiploku  notīra un sasmalcina. Puravu rūpīgi noskalo, nosusina un sagriež plānās ripiņās. 
  2. Vistas fileju noskalo nosusina un sagriež nelielos gabaliņos. 
  3. Pannā uzkarsētā sviestā uz lēnas uguns apcep ķiploku 1 minūti, pieber miltus un rūpīgi samaisa.
  4.  Pannu noņem no uguns un pastāvīgi maisot tievā strūkliņā pielej pienu.
  5.  Maisa, kamēr veidojas viendabīga masa bez kunkuļiem. Pannu atgriež uz uguns un gatavo 3 – 4 minūtes, kamēr mērce sabiezē.  
  6. Mērcē liek vistas gabaliņus, pielej saldo krējumu, pievieno sāli un piparus. Gatavo zem vāka, uz lēnas uguns 15 minūtes. 
  7. Pievieno puravu ripiņas, rūpīgi samaisa un noņem no uguns. 
  8. Pagatavoto maisījumu izlej cepamā formā. Kārtaino mīklu izveltnē plānā plāksnē  uz miltiem apkaisītas virsmas un sagriež 2, 5 cm platās strēmelēs. 


Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180° C. Mīklas strēmeles klāj uz vistas un puravu masas tā, lai to malas nedaudz pārklāj viena otru, pārkārušos galus nogriež. Formu liek cepeškrāsnī uz 40 minūtēm.

Galdā pasniedz karstu.
Pagatavošanas laiks – 1 stunda 10 minūtes.
6 porcijas.

Nav komentāru: