21.07.10

Ceptas reņģes želejā

Ceptas reņģes

Sastāvdaļas:
  • 1 kg svaigas reņģes
  • milti apviļāšanai
  • 3 olas
  • sinepes
  • eļļa cepšanai

Marinādei:
1 liels burkāns (var arī nelikt)
2 sīpoli
1 l ūdens
120 ml galda etiķis (pēc garšas)
1-2 lauru lapas
2 ēd.sāls,
3 ēd. cukurs
7 smaržīgie pipari
3-5 melnie pipari
2 ēd. sausais želatīns
Ceptas reņģes želejā


Pagatavošana:
  1. Reņģes iztīra, izņem asaku. 
  2. No olām, sāls, pipariem, sinepēm, miltiem un ūdens pagatavo mīklu. Mīkla ir nedaudz biezāka kā plānajām pankūkām. Reņģes iemērc mīklā, cep sakarsētā eļļā gaiši brūnas.
  3. Želejai uzvāra ūdeni, pieliek lauru lapu, piparus, smaržīgos piparus, ripiņās sagrieztu sīpolu, sāli un etiķi, pavāra pāris minūtes. Marinādei pēc garšas jābūt stiprai.Karstai marinādei pieliek uzbriedinātu želatīnu. Uz 1 litru ūdens ņem 2 ēdamkarotes sausā želatīna.
  4. Saceptās reņģes kārto traukā, pārlej ar želejas marinādi, ļauj sastingt.

Nav komentāru: