![]() |
Ceptas reņģes |
Sastāvdaļas:
- 1 kg svaigas reņģes
- milti apviļāšanai
- 3 olas
- sinepes
- eļļa cepšanai
Marinādei:
1 liels burkāns (var arī nelikt)
2 sīpoli
1 l ūdens
120 ml galda etiķis (pēc garšas)
1-2 lauru lapas
2 ēd.sāls,
2 sīpoli
1 l ūdens
120 ml galda etiķis (pēc garšas)
1-2 lauru lapas
2 ēd.sāls,
3 ēd. cukurs
7 smaržīgie pipari
3-5 melnie pipari
7 smaržīgie pipari
3-5 melnie pipari
Pagatavošana:
- Reņģes iztīra, izņem asaku.
- No olām, sāls, pipariem, sinepēm, miltiem un ūdens pagatavo mīklu. Mīkla ir nedaudz biezāka kā plānajām pankūkām. Reņģes iemērc mīklā, cep sakarsētā eļļā gaiši brūnas.
- Želejai uzvāra ūdeni, pieliek lauru lapu, piparus, smaržīgos piparus, ripiņās sagrieztu sīpolu, sāli un etiķi, pavāra pāris minūtes. Marinādei pēc garšas jābūt stiprai.Karstai marinādei pieliek uzbriedinātu želatīnu. Uz 1 litru ūdens ņem 2 ēdamkarotes sausā želatīna.
- Saceptās reņģes kārto traukā, pārlej ar želejas marinādi, ļauj sastingt.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru