01.12.10

Sēņu uzkoda (Antipasto di funghi)


  
Ļoti viegla un ātri pagatavojama sēņu uzkoda jeb piedeva, kurai īpašu garšu piešķir mērces sastāvā esošās pikantās sastāvdaļas – kaperi, anšovi, sinepes, citroni, u.c.
Svaigu šampinjoni

Sastāvdaļas:
  • 500 gr svaigu šampinjonu;
  • 5 – 6 sālītu anšovu filejas;
  • 2 ēd.k. sālītu kaperu;
  • 2 citronu sula;
  • 1 ēd.k. sinepju;
  • olīvu eļļa;
  • bunte svaigu pētersīļu;
  • sāls, pipari, čili pipari.


Pagatavošana:
  1. nomazgātos šampinjonus sagriež ļoti plānās šķēlītēs un izkārto traukā;
  2. pagatavo marinādes mērci, sasmalcinot un sajaucot visas pārējās sastāvdaļas;
  3. pārlej un uzmanīgi izmaisa šampinjonus ar pagatavoto marinādes mērci un novieto 1 – 2 st. ledusskapī, lai visas garšas “sadraudzētos”. Ik pa laikam sēnes var apmaisīt.

Sēņu uzkoda

 Pasniedz kā uzkodu vai piedevu.

Labu apetīti!

Nav komentāru: