Ļoti viegla un ātri pagatavojama sēņu uzkoda jeb piedeva,
kurai īpašu garšu piešķir mērces sastāvā esošās pikantās sastāvdaļas – kaperi,
anšovi, sinepes, citroni, u.c.
![]() |
Svaigu šampinjoni |
Sastāvdaļas:
- 500 gr svaigu šampinjonu;
- 5 – 6 sālītu anšovu filejas;
- 2 ēd.k. sālītu kaperu;
- 2 citronu sula;
- 1 ēd.k. sinepju;
- olīvu eļļa;
- bunte svaigu pētersīļu;
- sāls, pipari, čili pipari.
Pagatavošana:
- nomazgātos šampinjonus sagriež ļoti plānās šķēlītēs un izkārto traukā;
- pagatavo marinādes mērci, sasmalcinot un sajaucot visas pārējās sastāvdaļas;
- pārlej un uzmanīgi izmaisa šampinjonus ar pagatavoto marinādes mērci un novieto 1 – 2 st. ledusskapī, lai visas garšas “sadraudzētos”. Ik pa laikam sēnes var apmaisīt.
![]() |
Sēņu uzkoda |
Pasniedz kā uzkodu vai
piedevu.
Labu apetīti!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru