09.12.10

Laša-garneļu torte



Laša-garneļu torte
Sastāvdaļas:  Biskvīts
  •  15 olas,
  •  7 ēd.k. milti,
  • 8 ēd.k. kartupeļu ciete,
  •  2tējk. sāļas garšvielas („Vegeta”)

 Pildījums:
  • 1,2kg svaigā siera,
  •  250g mazsālīts lasis,
  •  250g garneles;
  • Dekorēšanai:
  • nedaudz lasis un garneles,
  • vārītas olas,
  • svaigs gurķis,
  •  200g svaigā siera,
  •  200g sviests,
  • zaļumi

 Pagatavošana:  Cepam biskvītus:
  1.  5 olām atdala baltumus no dzeltenumiem.
  2. Saputo kopā ar  vegetu, kamēr palielinās tilpums. Pieliek miltus, kartupeļu cieti un saputo, lai mīkla vienmērīga.
  3. Olbaltumus saputo atsevišķi uzmanīgi iecilā mīklā.
  4. Uzreiz lej uz plāts un cep 15min 180°-200°.
  5. Kopā izcep 3 plāksnes.

 Pildījums:
  1.  Svaigo sieru sadala divās daļās.
  2.  Vienu sablenderē ar lasi. Liek kopā torti – pirmo plāksni apsmērē ar laša krēmu,
  3. Pārliek ar otru plāksni, nosmērē ar svaigo sieru bez piedevām un pārkaisa ar garnelēm.
  4. Liek trešo plāksni.

 Dekorēšana.
 Sviestu saputo. Pa karotei pievieno un puto svaigo sieru.
Apsmērē tortes sānus un virsu ar gatavo krēmu.
Maliņas apbārsta ar kapātiem zaļumiem.
Virsu dekorē ar laša šķēlītēm, svaigu gurķi, olu rozītēm un garnelēm.

Recepte: laade.wordpress.com


Nav komentāru: