![]() |
Siera-šķiņka torte |
Sastāvdaļas
mīklai:
- 400 g Milti
- 200 g Sviests
- 150 g Šķiņķis
- Sāls , cukurs
Pildījums:
- 500 ml Saldais krejums
- 200 g Kausētais siers
- 250 g Mascarpone krējumsiers
- 500 g Fetas siers
Dekorēšana:
- 150 g Šķiņķis
- Zaļumi (dilles, pētersīļi)
- Paprika(sarkana, dzeltena)
- Ķiršu tomātiņi
- Sezama sēkliņas
Gatavojam
mīklu:
- Sagriežam šķiņķi mazos gabaliņos,pievienojam miltiem un sviestam.
- Masu mīca tik ilgi, līdz masa ir gatava.
- Gatavo mīklu ietinam pārtikas plēvē un ieliekam ledusskapī atpūsties.
- No ledusskapja izņemam mīklu un sadala uz pusēm.
- Mīklu izveltnē un liek cepties cepeškrāsnī 180 grādos 15 -20 min.
- Atdzesējam mīklu, liekam pildījumu.
Gatavojam pildījumu:
Saputotam saldajam krējumam pievienojam sierus un smalki
sakapātos zaļumus.
Lai masa būtu stingrāka var pievienot 1 paciņu sviesta.
Tortes dekorēšanai:
šķiņķa šķēlītes, ķiršu tomātiņus, papriku un zaļumus. Pārber pāri sezama
sēkliņas.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru