16.12.10

Siera-šķiņka torte

Siera-šķiņka torte

Sastāvdaļas mīklai:
  • 400 g Milti
  • 200 g Sviests
  • 150 g Šķiņķis
  • Sāls , cukurs

Pildījums:
  • 500 ml Saldais krejums
  • 200 g Kausētais siers
  • 250 g Mascarpone krējumsiers
  • 500 g Fetas siers

  Dekorēšana:
  • 150 g Šķiņķis
  • Zaļumi (dilles, pētersīļi)
  • Paprika(sarkana, dzeltena)
  • Ķiršu tomātiņi
  • Sezama sēkliņas


Gatavojam mīklu:
  1. Sagriežam šķiņķi mazos gabaliņos,pievienojam miltiem un sviestam.
  2.  Masu mīca tik ilgi, līdz masa ir gatava.
  3. Gatavo mīklu ietinam pārtikas plēvē un ieliekam ledusskapī atpūsties.
  4. No ledusskapja izņemam mīklu un sadala uz pusēm.
  5. Mīklu izveltnē un liek cepties cepeškrāsnī 180 grādos 15 -20 min.
  6. Atdzesējam mīklu, liekam pildījumu.


Gatavojam pildījumu:
Saputotam saldajam krējumam pievienojam sierus un smalki sakapātos zaļumus.
Lai masa būtu stingrāka var pievienot 1 paciņu sviesta.

Tortes dekorēšanai: šķiņķa šķēlītes, ķiršu tomātiņus, papriku un zaļumus. Pārber pāri sezama sēkliņas.


Nav komentāru: