Dārzeņu strūdele
Dārzeņu strūdele |
Sastāvdaļas:
- 150 g kartainās mīklas bez rauga,
- 2 ēd.k rīvmaizes,
- 1 pušķītis pētersīļu,
- 250 g burkānu,
- 250 g kālis,
- 50 g kausēta sviesta,
- 1 ola,
- 60 g krējuma,
- 100 g rīvēta cietā siera (Monterigo, Parmezan)
- Sāls, pipari,
- rīvēts muskatrieksts.
Pagatavošana:
- Notīrīt burkānus un kāli, sarīvēt uz rupjas rīves.
- Pētersīļus sīki sakapāt.
- Uzkarsētā sviestā dārzeņu viegli apcept.
- Olu sajaukt ar krējumu un sieru un pievienot dārzeņiem.
- Pielikt muskatriekstu, sāli un piparus.
- Izrullēt mīklu, apsmērēt ar kausētu sviestu, uzbērt rīvmaizi un izlikt dārzeņus.
- Aizlocīt malas un satīt ruleti, uzlikt uz pannas.
- Apsmērēt strūdeli ar kausētu sviesu, cept cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā apmēram 25 min.
- Cepšanas gaitā ruleti ik pa brīdim apsmērēt ar sviesu.
Klāt labi derēs sausais Mozeles
rislings.
Ābolu Strūdele ar mandalēm
Ābolu Strūdele ar mandalēm |
Mīklai:
- 250 g miltu
- 1 ola + 1 olas dzeltenums pārsmērēšanai
- 120 g ūdens
- 1 ēdamkarote eļļas
- šķipsniņa sāls
Pildījums:
- 800 g ābolu
- 250 g rozīņu
- 200 g mandales (grauzdētu)
- 1 citrona sula
- 6 ēdamkarotes cukura
- kanēlis
- pūdercukurs
Pagatavošana:
- No miltiem, ūdens, sāls un olas pagatavo mīklu, saveļ mīklu kamolā, pārsmērē ar eļļu, atstāj uz 30 minūtēm.
- Ābolus nomizo, sagriež ļoti plānās šķēlītēs un apslaka ar citronu sulu.
- Mīklu izveltnē tik plāni, cik vien iespējams, uz mīklas uzliek ābolus, uzkaisa rozīnes, mandales, cukuru un kanēli, satin rullī.
- Mīklu liek uz cepamplāts, pārsmērē ar olas dzeltenumu, sadursta ar dakšiņu,
- cep 190 grādos 40 minūtes.
- Gatavu pārkaisa ar pūdercukuru.
Pasniedz ar vaniļas mērci vai saldējumu.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru