11.03.12

Strūdeles


Dārzeņu strūdele
Dārzeņu strūdele

Sastāvdaļas:
  • 150 g kartainās mīklas bez rauga,
  •  2 ēd.k rīvmaizes,
  •  1 pušķītis pētersīļu, 
  • 250 g burkānu, 
  • 250 g kālis,
  • 50 g kausēta sviesta,
  •  1 ola, 
  • 60 g krējuma, 
  •  100 g rīvēta cietā siera (Monterigo, Parmezan) 
  • Sāls, pipari, 
  • rīvēts muskatrieksts. 

Pagatavošana:
  1. Notīrīt burkānus un kāli, sarīvēt uz rupjas rīves. 
  2. Pētersīļus sīki sakapāt. 
  3. Uzkarsētā sviestā dārzeņu viegli apcept. 
  4. Olu sajaukt ar krējumu un sieru un pievienot dārzeņiem.
  5.  Pielikt muskatriekstu, sāli un piparus. 
  6. Izrullēt mīklu, apsmērēt ar kausētu sviestu, uzbērt rīvmaizi un izlikt dārzeņus.
  7.  Aizlocīt malas un satīt ruleti, uzlikt uz pannas.
  8.  Apsmērēt strūdeli ar kausētu sviesu, cept cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā apmēram 25 min. 
  9. Cepšanas gaitā ruleti ik pa brīdim apsmērēt ar sviesu. 


Klāt labi derēs sausais Mozeles rislings.


Ābolu Strūdele ar mandalēm

Ābolu Strūdele ar mandalēm
Mīklai:
  • 250 g miltu
  • 1 ola + 1 olas dzeltenums pārsmērēšanai
  • 120 g ūdens
  • 1 ēdamkarote eļļas
  • šķipsniņa sāls

 Pildījums:
  • 800 g ābolu
  • 250 g rozīņu
  • 200 g mandales (grauzdētu)
  • 1 citrona sula
  • 6 ēdamkarotes cukura
  • kanēlis
  • pūdercukurs

Pagatavošana:
  1. No miltiem, ūdens, sāls un olas pagatavo mīklu, saveļ mīklu kamolā, pārsmērē ar eļļu, atstāj uz 30 minūtēm.
  2. Ābolus nomizo, sagriež ļoti plānās šķēlītēs un apslaka ar citronu sulu.
  3. Mīklu izveltnē tik plāni, cik vien iespējams, uz mīklas uzliek ābolus, uzkaisa rozīnes, mandales, cukuru un kanēli, satin rullī.
  4.  Mīklu liek uz cepamplāts, pārsmērē ar olas dzeltenumu, sadursta ar dakšiņu, 
  5. cep 190 grādos 40 minūtes. 
  6. Gatavu pārkaisa ar pūdercukuru.

 Pasniedz ar vaniļas mērci vai saldējumu.





Nav komentāru: