24.05.12

Medus kūka ar riekstiem

Medus kūka ar riekstiem


Sastāvdaļas mīklai:
  • 6 olas,
  • 2 gl kviešu milti,
  • Medus,
  • Cukurs (pēc garšas)
  • soda

Krēmam:
  • skābais krējums (<20%)
  • cukurs 1.5 glāze
  • vanilīna cukurs

Aprikozes, žāvētas plūmes, apgrauzdēti rieksti

Pagatavošana:
  1.   Sakuļ 6 olas , pievieno sodu, cukuru un ūdens peldē izkausētu medu.
  2.  Visu rūpīgi samaisa un pakāpeniski pieber klāt apmēram 2 glāzes kviešu miltus. Mīklai jābūt bieza krējuma konsistencē. Smērējamai.
  3. Pannā ieklāj cepamo papīru un ar lāpstiņu uzsmērē mīklu. cep 180-200 grādu temperatūrā kādas 2-3 min.
  4. Uzmanīgi! Izcepas ļoti ātri!
  5. Kamēr viena kārta dziest, cepam nākošo! 
  6. Tā izcepam 6- 7 kārtas (cik kuram sanāks).


 Gatavojam kūkai krēmu:
Skābo krējumu (20%) samaisa ar glāzi vai 1,5 cukura.

Kad kārtas padzisušas, sākam veidot kūku!
  1. Katrā kārtā bagātīgi smērējam krējumu.
  2. Lai kūka izskatītos glīta, pirms krējuma smērēšanas, plāksnes saliekam kaudzītē un apgriežam vienādas.
  3. "Atgriezumus" apcepam vēlreiz un sarīvējam uz rīves - noderēs drupačām!
  4. Vienā no kārtām uz krējuma uzberam sasmalcinātus riekstus. Var pievienot sagrieztas žāvētas aprikozes, žāvētas melnās plūmes.

 Gatavu kūku jāliek ledusskapī vismaz uz 24 stundām.


Nav komentāru: