Medus kūka ar riekstiem |
Sastāvdaļas mīklai:
- 6 olas,
- 2 gl kviešu milti,
- Medus,
- Cukurs (pēc garšas)
- soda
Krēmam:
- skābais krējums (<20%)
- cukurs 1.5 glāze
- vanilīna cukurs
Aprikozes, žāvētas plūmes, apgrauzdēti rieksti
Pagatavošana:
- Sakuļ 6 olas , pievieno sodu, cukuru un ūdens peldē izkausētu medu.
- Visu rūpīgi samaisa un pakāpeniski pieber klāt apmēram 2 glāzes kviešu miltus. Mīklai jābūt bieza krējuma konsistencē. Smērējamai.
- Pannā ieklāj cepamo papīru un ar lāpstiņu uzsmērē mīklu. cep 180-200 grādu temperatūrā kādas 2-3 min.
- Uzmanīgi! Izcepas ļoti ātri!
- Kamēr viena kārta dziest, cepam nākošo!
- Tā izcepam 6- 7 kārtas (cik kuram sanāks).
Gatavojam kūkai krēmu:
Skābo krējumu (20%) samaisa ar glāzi vai 1,5 cukura.
Kad kārtas
padzisušas, sākam veidot kūku!
- Katrā kārtā bagātīgi smērējam krējumu.
- Lai kūka izskatītos glīta, pirms krējuma smērēšanas, plāksnes saliekam kaudzītē un apgriežam vienādas.
- "Atgriezumus" apcepam vēlreiz un sarīvējam uz rīves - noderēs drupačām!
- Vienā no kārtām uz krējuma uzberam sasmalcinātus riekstus. Var pievienot sagrieztas žāvētas aprikozes, žāvētas melnās plūmes.
Gatavu kūku jāliek ledusskapī vismaz uz 24
stundām.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru