Sastāvdaļas:
- 150 g sviets,
- 3 olas
- 300 g auzu pārslas (apgrauzdētas)
- 3.edk sezama seklas
- 1 tejk. magones
- 2 gl. milti vai 75 g kv.milti (2.variants)
- ½ gl. cukurs (100 g)
- vaniļas cukurs
Auzu pārslu cepumi |
Pagatavošana:
- Pusi sviesta (75 g) kopā ar olu dzeltenumiem, vaniļu un cukuru puto, līdz cukurs izkusis;
- Otrā pusē sviesta (75 g) nedaudz apcep auzu pārslas un atdzesē;
- Saputotajai sviesta masai pievieno atdzesētas auzu pārslas, miltus, saputotus olu baltumus, visu izmaisa. Mīkla gatava!
- Mīklas piciņas ar karoti liek uz plāts un 180 grādu temperatūrā cep gaiši brūnas
Cep 180 grādos 10-15
minūtes.
Gatavā produkcija: 45 cepumi.
Šie cepumi ir
daudz garšīgāki, nekā jūs varat iedomāties. Ja nekad pašu spēkiem nav cepti
auzu pārslu cepumi, noteikti izmēģiniet, jo veikalu plauktos tāds gardums nav
atrodams.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru