09.06.12

Auzu pārslu cepumi


Sastāvdaļas:
  • 150 g sviets,
  • 3 olas
  • 300 g  auzu pārslas (apgrauzdētas)
  • 3.edk sezama seklas
  • 1 tejk. magones
  • 2 gl. milti vai 75 g kv.milti (2.variants)
  • ½ gl. cukurs (100 g)
  • vaniļas cukurs

Auzu pārslu cepumi
Pagatavošana:
  1.  Pusi sviesta (75 g) kopā ar olu dzeltenumiem, vaniļu un cukuru puto, līdz cukurs izkusis;
  2. Otrā pusē sviesta (75 g) nedaudz apcep auzu pārslas un atdzesē;
  3. Saputotajai sviesta masai pievieno atdzesētas auzu pārslas, miltus, saputotus olu baltumus, visu izmaisa. Mīkla gatava!
  4.  Mīklas piciņas ar karoti liek uz plāts un 180 grādu temperatūrā cep gaiši brūnas



Cep 180 grādos 10-15 minūtes.
Gatavā produkcija: 45 cepumi.

Šie cepumi ir daudz garšīgāki, nekā jūs varat iedomāties. Ja nekad pašu spēkiem nav cepti auzu pārslu cepumi, noteikti izmēģiniet, jo veikalu plauktos tāds gardums nav atrodams.



Nav komentāru: