Sastāvdaļas:
- 40g auksta – kūpināta šķiņķa
- 1 sarkans sīpols
- 2 daiviņas ķiploka
- 2 bietes
- 2 ēdamkarote baltais aromātiskais etiķis
- 3dl risoto rīsi
- 7dl buljons
- 1 glāze sarkanvīna
- 8 plānas šķēles auksta kūpināta šķiņķa
- Sāls un svaigi malti pipari
- Sviesta piciņa
- Parmas siers, rīvēts
- Sagriezti pētersīļi
Biešu un sarkanvīna Risoto |
Pagatavošana:
- Sagriezt auksti kūpināto šķiņķi mazos gabaliņos un pievienot sagrieztus sīpolus.
- Nomizot un sarīvēt bietes. Mērce jāuzvāra.
- Sabrūnināt sīpolus un pievienot bietes ar sagrieztu bekonu. Pievienot etiķi, lai saglabātu krāsu.
- Rīsus pievieno un apbrūnina.
- Pievienot vārošu mērci, pa pavarnīcai, ik pa brīdim, līdz ko iepriekšējās saturs ir iesūcies rīsos. Atcerēties, apmaisīt mikstūru nepārtraukti un gatavot zemā tempertūrā. Kad visi rīsi ir pienacīgi izvārijušies, pievienot vīnu.
- Garnēt risoto ar lielu piku sviesta, garšvielām, sagrieztiem pētersīļiem un Parmas sieru.
- Cept šķiņķi sausā, karstā pannā.
- Noņemt pārpalikušos taukus ar virtuves papīra dvieli. Izvietot mazus gaļas gabaliņus risoto virspusē. Smalki sagrieztus pētersīļus liek uz šķīvja un pasniedz ar rīvētu Parmas sieru.
Pasniedz kā
galveno ēdienu vai ar grilētu zivi vai gaļu.
4 personām
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru