Sastāvdaļas:
- 2 olas,
- glāze piena,
- glāze ūdens,
- ½ tējk. sāls,
- 2 ed. cukurs,
- 1 paciņa vaniļas cukurs,
- 1 tējk. Eļļa vai margarīns,
- ½ tējk. Citronskābe,
- ½ tējk. soda,
- kviešu milti (pēc vajadzības)
Amerikāņu pankūkas |
Pagatavošana:
Mīklai:
- Sajauc kopā visas sastāvdaļas.
- Piejauc miltus tā, lai mīkla ir plūstoša, bet pabieza.
- Uz mazās pannas bez eļļas, pa vidu ar kausu uzlej mīklu un cep pa vienai, lielai pankūkai,
- Cep uz ļoti maza karstuma.
- Kad pankūka ir kādu laiku cepusies un uz pankūkas virsmas ir redzami burbulīši,tad uzmanīgi ar pannas lāpstiņu apgriež pankūku uz otru pusi.
- Pankūkai jābūt maigi brūnai!
Pankūkas bez eļļas. Tās cep uz pilnīgi sausas pannas.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru