28.11.12

Klinģeris- Trondheimas roze

Mīklu sarullē

Sastāvdaļas:
  • 375 g milti
  • 100 g sviests
  • 40-50 g cukurs
  • rīvēta miziņa no 1/2 citrona
  • 2,5 dl piens
  • 50 g raugs
  • nedaudz kurkums dzeltenajai krāsai

Pildījums:
  • sviests,
  • cukurs,
  • rozīnes
  • mandeles
  • kanēlis
  • ola pārsmērēšanai.
Pagatavošana:
  1. Ieber miltus bļodā un sviestu, ar pirkstiem plūkājot , rokas pamērcējot miltos, ieplūkā miltos. Pierīvē citrona miziņu.
  2. Raugu ieliek siltā pienā pieliek cukuru un mazliet sāli, izšķīdina un to iejauc ātri miltos, savelot bumbu, nevajag ilgi mīcīt, to visu dara ātri! Mīkla nelīp pie rokām!
  3. Pāri pārklāj pārtikas plēvi un apklāj ar dvielīti, tur siltumā, kamēr mīkla dubultojas.
  4. Tad mīku izrullē garenā lentā un virsū klāj sajauktu sviestu ar kanēli un cukuru (es liku pusi uz pusi brūno un balto cukuru)
  5. Tam pa virsu uzkaisa rozīnes un mandeles vai kokosskaidiņas, vai to, kas katram ir mājās un var izmantot pildījumam.
  6. Mīklu sarullē desiņā garā. Ņem ar nazi un pa visu pārgriež gareniski visu šo mīklas desiņu.
  7. Vidus daļā pārliek vienu otrai šis sagrieztās daļas krusteniski pāri un veido kā tinumu(sk. bildi!)
  8. Tad pārceļ uz plāts , galus savieno un izveido apli kā klinģerim.
  9. Pārsmērē ar sakultu olu un pāraisa ar cukuru un mandeļu skaidiņām. 
  10. Cep 200 grādos 25 minūtes. Var pārsmērēt arī ar aprikožu ievārījumu virspusi, īsi pirms ņem ārā.

Foto: Daina Toka

Kliņģeris sanāk sulīgs un ļoti gards! Turklāt ļoti viegli, ātri un elementāri to var pagatavot jebkurš!

Receptes autore: Daina Toka


Nav komentāru: