Mīklu sarullē |
Sastāvdaļas:
- 375 g milti
- 100 g sviests
- 40-50 g cukurs
- rīvēta miziņa no 1/2 citrona
- 2,5 dl piens
- 50 g raugs
- nedaudz kurkums dzeltenajai krāsai
Pildījums:
- sviests,
- cukurs,
- rozīnes
- mandeles
- kanēlis
- ola pārsmērēšanai.
- Ieber miltus bļodā un sviestu, ar pirkstiem plūkājot , rokas pamērcējot miltos, ieplūkā miltos. Pierīvē citrona miziņu.
- Raugu ieliek siltā pienā pieliek cukuru un mazliet sāli, izšķīdina un to iejauc ātri miltos, savelot bumbu, nevajag ilgi mīcīt, to visu dara ātri! Mīkla nelīp pie rokām!
- Pāri pārklāj pārtikas plēvi un apklāj ar dvielīti, tur siltumā, kamēr mīkla dubultojas.
- Tad mīku izrullē garenā lentā un virsū klāj sajauktu sviestu ar kanēli un cukuru (es liku pusi uz pusi brūno un balto cukuru)
- Tam pa virsu uzkaisa rozīnes un mandeles vai kokosskaidiņas, vai to, kas katram ir mājās un var izmantot pildījumam.
- Mīklu sarullē desiņā garā. Ņem ar nazi un pa visu pārgriež gareniski visu šo mīklas desiņu.
- Vidus daļā pārliek vienu otrai šis sagrieztās daļas krusteniski pāri un veido kā tinumu(sk. bildi!)
- Tad pārceļ uz plāts , galus savieno un izveido apli kā klinģerim.
- Pārsmērē ar sakultu olu un pāraisa ar cukuru un mandeļu skaidiņām.
- Cep 200 grādos 25 minūtes. Var pārsmērēt arī ar aprikožu ievārījumu virspusi, īsi pirms ņem ārā.
Receptes autore: Daina Toka
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru