22.11.12

Tradicionālā Taizemiešu zupa


Tom Kha
Asa taizemiešu kokosriekstu piena zupa ar vistu un šampinjoniem.


Sastāvdaļas:
  • 1 kokosrieksts,
  •  400 ml kokosriekstu piena,
  •  1 vistas fileja,
  • 20 garneles (pēc vēlēšanās)
  •  5 svaigi vidēji šampinjoni,
  •  1 citronzāles zariņš.
  •  1 neliels galangals,
  • 4 laima lapas,
  • 2 ēdamkarotes zivju mērces,
  •  2 ēdamkarotes laima sulas,
  •  ½ svaigas čili pāksts,
  •  ½ tējkarote kaltēta čili,
  •  kapāti svaigi lociņi,

Taizemieši sāli un piparus gandrīz nelieto, par Taizemes sāli tiek dēvēta zivju mērce, kas piešķir taizemiešu ēdieniem piešķir īpašu garšu.

Tom Kha- Taizemiešu zupa

Pagatavošana:
  1.  Atgriež kokosriekstu, pārlej sulu citā traukā un izņem mīkstumu.
  2. Citronzāli sagriež 2 cm lielos gabaliņos un ar naža spalu apdauza.
  3. Galangalu un šampinjonus sagriež plānās šķēlītēs.
  4. Svaigo čili apdauza ar naža spalu.
  5. Vistas fileju sagriež salmiņos.
  6. Katliņā ielej kokosriekstu pienu un sulu un 3 minūtes karsē.
  7. Pievieno citronzāli un galangalu. Visu karsē, līdz izdalās garšvielu aromāts.
  8. Pievieno sēnes, vistu, vāra 3 minūtes.
  9. Pievieno gabaliņos sagrieztu kokosa mīkstumu, laima lapas. Turpina karsēt uz mērenas uguns vēl 3 – 5 minūtes.
  10. Visbeidzot pievieno laima sulu, zivju mērci*, svaigo un kaltēto čili.
  11. Pasniedz nelielās bļodiņās ar svaigiem kapātiem lociņiem, garnelēm un kinzas lapiņām.
2 - 4 porcijas

Autore: Linda Jonāne

Kokosriekstu piena zupa
(Fantāzijas rosināšanai)

Tom Kha- Taizemiešu zupa ar garnelēm

Sastāvdaļas:
  • Rīsu nūdeles,
  • Bambusa stienīši ūdenī,
  • Tom Yum zupas buljons,
  •  Tamarinda pasta,
  • Kokosa piens,
  •  Tofu jeb sojas siers,
  • Dzeltenā kari pasta,
  • Vistas buļjons,
  •  Vistas fileja vai garneles

Variācija: vista, jūras veltes, sēnes, tofu siers
Daudzumi pēc sajūtas un pēc garšas.

Pasniedz nelielās bļodiņās ar svaigiem kapātiem lociņiem un kinzas lapiņām, tofu siera gabaliņiem.







Nav komentāru: