Cepumi "Selga" |
Sastāvdaļas
Siera kūkas pamatnei:
- 1,5 paciņas Selgas cepumu
- 100g sviesta
Krēma pagatavošanai:
- 12g želatīna
- 1/2 glāze ūdens
- 1 paciņa Mascarpone siers+ 2 paciņas Philadelphia siers
- 1 citrons
- 30 g ruma vai ruma esences
- 1 bundža iebiezinātā piena ar cukuru
- 1 tējkarote vaniļas cukurs
Mascarpone siers |
Kūkas pagatavošana:
- Sadrupina cepumus, ūdens peldē izkausē 100g sviestu, cepumus samīca kopā ar sviestu viendabīgā masā,
- No iegūtās cepumu un sviesta masas formā veido kūkas pamatni, ieklājam cepamo papīru, iepildām cepumu masu un izlīdzinām,
- Novietojam ledusskapī, lai sacietē cepumu masa.
Ja nav cepumu, var pagatavot smilšu mīklu un izcept
tortes pamatni (veikalos pārdodas gatavs maisījums siera kūkas pamatnes
cepšanai).
Philadelphia siers |
Siera krēma pagatavošana:
- Želatīnu izkausē 1/2 glāzē verdoša ūdens un atdzesē, tad pievieno pārejām sastāvdaļām un sablenderē.
- Visas atlikušās sastāvdaļas saliek blenderī, pievieno no citrona izspiestu sulu un visu sablenderē,
- Sagatavoto masu pārlej pāri cepumu masai, kas ievietoti formā, un liek ledusskapī aptuveni uz 3-4 stundām līdz sabiezē krēms.
Dekorē ar
svaigām ogām, šokolādi utt.
Cita Siera kūkas recepte:
Sastāvdaļas:
- 150 g Selgas cepumi
- 100 g sviests
- 500 g Mascarpone siers
- 250 g saldais krējums
- 2 ēd.k. pūdercukurs
- 2 ēd.k. cukurs
- 1 citrons
- Ogas dekorēšanai
Foto Evita Vanaga |
- Svaigo Mascarpones sieru sakuļam ar cukuru un citrona sulu.
- Otrā bļodā sakuļam saldo krējumu ar pūdercukuru stingrās putās. Abas saputotās masas sajaucam kopā.
- Saputoto siera un saldā krējuma masu liek tortes veidnē uz sacietējušās cepumu pamatnes un izlīdzina.
Sagatavojam zemenes dekorēšanai:
- Karstā ūdens peldē izkausējam šokolādi.
- Zemenes šaurāko galu iemērcam šokolādē.
- Liekam uz šķīvīša, kuru ieliekam ledusskapī, lai šokolāde sastingst.
- Dekorējam siera kūku.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru