21.11.12

Ātrā Siera kūka

Cepumi "Selga"


Sastāvdaļas

Siera kūkas pamatnei:
  • 1,5 paciņas Selgas cepumu
  • 100g sviesta

 Krēma pagatavošanai:
  • 12g želatīna
  • 1/2 glāze ūdens
  • 1 paciņa Mascarpone siers+ 2 paciņas Philadelphia siers
  • 1 citrons
  • 30 g ruma vai ruma esences
  • 1 bundža iebiezinātā piena ar cukuru
  • 1 tējkarote vaniļas cukurs

Mascarpone siers
 Kūkas pagatavošana:

  • Sadrupina cepumus, ūdens peldē izkausē 100g sviestu, cepumus samīca kopā ar sviestu viendabīgā masā,  
  • No iegūtās cepumu un sviesta masas formā veido kūkas pamatni, ieklājam cepamo papīru, iepildām cepumu masu un izlīdzinām,
  •  Novietojam ledusskapī, lai sacietē cepumu masa.


Ja nav cepumu, var pagatavot smilšu mīklu un izcept tortes pamatni (veikalos pārdodas gatavs maisījums siera kūkas pamatnes cepšanai).

Philadelphia siers
Siera krēma pagatavošana:

  • Želatīnu izkausē 1/2 glāzē verdoša ūdens un atdzesē, tad pievieno pārejām sastāvdaļām un sablenderē.
  • Visas atlikušās sastāvdaļas saliek blenderī, pievieno no citrona izspiestu sulu un visu sablenderē,
  • Sagatavoto masu pārlej pāri cepumu masai, kas ievietoti formā, un liek ledusskapī aptuveni uz 3-4 stundām līdz sabiezē krēms.


 Dekorē ar svaigām ogām, šokolādi utt.


Cita Siera kūkas recepte:

Sastāvdaļas:
  • 150 g Selgas cepumi
  • 100 g sviests
  • 500 g Mascarpone siers
  • 250 g saldais krējums
  • 2 ēd.k. pūdercukurs
  • 2 ēd.k. cukurs
  • 1 citrons
  • Ogas dekorēšanai
Foto Evita Vanaga

 Pagatavošana:
  1. Svaigo Mascarpones sieru sakuļam ar cukuru un citrona sulu.
  2. Otrā bļodā sakuļam saldo krējumu ar pūdercukuru stingrās putās. Abas saputotās masas sajaucam kopā.
  3. Saputoto siera un saldā krējuma masu liek tortes veidnē uz sacietējušās cepumu pamatnes un izlīdzina.
Sagatavojam  zemenes dekorēšanai:
  • Karstā ūdens peldē izkausējam šokolādi.
  • Zemenes šaurāko galu iemērcam šokolādē. 
  • Liekam uz šķīvīša, kuru ieliekam ledusskapī, lai šokolāde sastingst.
  • Dekorējam siera kūku.



Nav komentāru: