19.11.12

Goji ogu un vistas zupa



GOJI OGU UN VISTAS ZUPA
 PRET SAAUKSTĒŠANOS UN GRIPU

Sastāvdaļas:
  • 2 tējk. Izkaltētas ehinācijas saknes 
  • 200 ml ūdens, svaigi uzvārīts 
  • 5 tējkarotes goji ogas, svaigas un žāvētas 
  • 2 litri vistas buljona (mājās gatavota vai no kubiņiem) 
  • 3 vistas stilbi 
  • 2 lieli sīpoli, nomizoti un sagriesti 
  • 12 Šitaki sēnes, plāni sagriestas 
  • 10 cm ingvera saknes, nomizota un sarīvēta 
  • 2 svaigi vidēla lieluma čili, smalki sagriesti 
  • 8 ķiploku daiviņas, sakapātas 
  • Papildus gabaliņi ingvera un čili servēšanai 
 Pagatavošana:
  1. Kaltēto ehināciju ievieto traukā ar ūdeni un veido vienkāršu novārījumu. Citā traukā ieliek goji ogas un pārlej ar ūdeni un atstāj pievilkties ar ūdeni. Abus traukus atstāj nostāvēties. 
  2.  Ievieto vistas stilbus lielā pannā vai sautējamā katlā. Pievieno sagriestus sīpolus, sēnes, ingveru un čili un saliek blakus vistai. Uz ļoti mazas uguns vārīt 1 1/2 - 2 stundas, vai līdz vista ir maiga un dalās. Noņemt no uguns. 
  3.  Dažas minūtes pirms servēšanas pievieno goji ogas un sakapātu ķiploku. Beigās izspiež ehinācijas novārījumu un pievieno zupai, uzsilda atkārtoti ja nepieciešams. 
  4.  Servē iesmeļot ar kausu traukos un dekorē ar sagriestu ingveru un čili. 


LIETOŠANA: Daudzums pietiekams 4 cilvēkiem. Var ēst kopā ar nūdelēm vai zivīm. 

 Informācija par Goji (Godži) ogām šeit

Nav komentāru: