GOJI OGU UN VISTAS ZUPA
PRET SAAUKSTĒŠANOS UN GRIPU
- 2 tējk. Izkaltētas ehinācijas saknes
- 200 ml ūdens, svaigi uzvārīts
- 5 tējkarotes goji ogas, svaigas un žāvētas
- 2 litri vistas buljona (mājās gatavota vai no kubiņiem)
- 3 vistas stilbi
- 2 lieli sīpoli, nomizoti un sagriesti
- 12 Šitaki sēnes, plāni sagriestas
- 10 cm ingvera saknes, nomizota un sarīvēta
- 2 svaigi vidēla lieluma čili, smalki sagriesti
- 8 ķiploku daiviņas, sakapātas
- Papildus gabaliņi ingvera un čili servēšanai
Pagatavošana:
- Kaltēto ehināciju ievieto traukā ar ūdeni un veido vienkāršu novārījumu. Citā traukā ieliek goji ogas un pārlej ar ūdeni un atstāj pievilkties ar ūdeni. Abus traukus atstāj nostāvēties.
- Ievieto vistas stilbus lielā pannā vai sautējamā katlā. Pievieno sagriestus sīpolus, sēnes, ingveru un čili un saliek blakus vistai. Uz ļoti mazas uguns vārīt 1 1/2 - 2 stundas, vai līdz vista ir maiga un dalās. Noņemt no uguns.
- Dažas minūtes pirms servēšanas pievieno goji ogas un sakapātu ķiploku. Beigās izspiež ehinācijas novārījumu un pievieno zupai, uzsilda atkārtoti ja nepieciešams.
- Servē iesmeļot ar kausu traukos un dekorē ar sagriestu ingveru un čili.
LIETOŠANA: Daudzums pietiekams 4 cilvēkiem. Var ēst kopā ar nūdelēm vai zivīm.
Informācija par Goji (Godži) ogām šeit
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru