19.11.12

Gaspačo zupa


Sastāvdaļas:
  • 2 šķēles baltmaizes
  • 1 ēdk. sviesta
  • 2 daiviņas ķiploka
  • 800 g konservētu tomātu savā sulā
  • 2 ēdk. sarkanvīna etiķa
  • 1 sarkanā paprika
  • ½ sarkanā čili pipara pāksts
  • ½ tējk. sāls
  • 1 neliels tomāts
  • 1 dzeltenā paprika
  • ½ gurķa
  • 1 ēdk. olīveļļas
  • bazilika lapiņas
Foto: maxima.lv



Pagatavošana:
  1. Baltmaizi apsmērē ar sviestu plānā kārtiņā no abām pusēm un apgrauzdē cepeškrāsnī vai tosterā. Ierīvē to ar ķiploka daiviņu un salauž vai sagriež nelielos gabaliņos.
  2. Liek blenderī konservētos tomātus, atlikušo ķiploka daiviņu, etiķi, ½ sarkanās paprikas, čili un sāli. Sablenderē viendabīgā masā.
  3. Sagriež sīkos gabaliņos tomātu, dzelteno papriku, atlikušo pusi sarkanās paprikas un gurķi. Lej zupu bļodiņās, viducī liek sagrieztos dārzeņus. Porciju papildina ar mazliet eļļas un svaiga bazilika lapiņām. Karstās vasaras dienās zupu pirms pasniegšanas atdzesē ledusskapī.
4 porcijas
Gatavošanas laiks 15 minūtes



Citāda Gaspačo zupa

Sastāvdaļas:
  • 5-6 tomāti,
  • 2 paprikas,
  • 1 liels gurķis,
  • 1 ķiploka daiviņa,
  • baltmaize,
  • 100gr tomātu pasta,
  • 50ml. sēzama sēklu eļļa,
  • sāls, pipari,
  • baziliks dekorēšanai,
  • "Tabasko" mērce pēc vēlēšanās


Pagatavošana:
  1. Tomātus blanšē, izņem ārā sēkliņas, sagriež. Paprikai izņem ārā sēkliņas un sagriež. Visu saliek blenderī.
  2. Pievieno ½ gl ūdeni, tomātu pastu, ledu un visu sablenderē.
  3. Apgrauzdē baltmaizi. 180 grādos 5 min.
  4. Pasniedz ar baziliku , gurķi un grauzdiņiem.



Nav komentāru: