22.12.12

Cūkgaļas cepetis


Cūkgaļas cepetis
Sastāvdaļas:
  • 1,5 kg cauraugušas vai cepeša cūkgaļas, ar ādu
  • 8 lielas ķiploku daiviņas, saspiestas
  • 5 lauru lapas
  • ½ tējk. svaigi rīvēta muskatrieksts
  • 3 ēd.k. olīveļļas
  • 2 ēd.k. jūras sāls
  • svaigi malti pipari
  • čili, rozmarīns & timiāns

Pagatavošana:
Krāsnī liec pannu, kurā cepsi gaļu, un ļauj, lai tā uzkarst līdz mirklim, kad arī krāsns ir uzkarsusi 170 grādus karsta. 

Sagatavo cūkgaļu.  Gabalu pagriez ar ādu uz augšu un ar asu nazi veido iegriezumus paralēli īsākajai malai apmēram ar 1 cm atstarpi, bet centies neiegriezt līdz gaļai, tikai ādā un nedaudz taukuma daļā. Ādu kārtīgi iezied ar sāli un pipariem. Iegriezuma vietās, kur vien vēlies, iebaksti uz pusēm gareniski pārlauztas lauru lapas un ķiplokus.

Pagatavošana

  1. Pagriez gaļu otrādi, ar ādu uz leju, un otru pusi iezied no sākuma ar eļļu, tad ar pipariem un sāli, garšvielām: rīvēto muskatriekstu, čili, rozmarīnu & timiānu, to visu kārtīgi iesmērē.
  2. Karstajā pannā liec ķiploku daivas. Pa virsu ķiploku daivām liec cepeša gabalu ar ādu uz leju.
  3. Liec krāsnī un cep 2h 170 grādu karstumā, tuvāk krāsns apakšai.
  4. Pēc 2h uzgriez krāsns temperatūru 200 grādus karstu, cūkgaļu apgriez ar ādu uz augšu, to aplaisti ar pannā izveidojušos šķidrumu un liec atpakaļ cepties. Ādiņa skaisti apbrūnēs un būs kraukšķīga.
  5. Izņem no krāsns un, pirms sagriez, ļauj pastāvēt 5 minūtes. Pasniedz ar kāpostiem vai kartupeļiem, vai burkāniem, vai jebkuriem citiem rudens dārzeņiem, pagatavotiem tavā gaumē.
Recepte: Signe Meirāne

Cūkgaļas cepetis



Mārtiņš Sirmais iesaka:
Ziemassvētku cepetis





Nav komentāru: