Sastāvdaļas:
Mīkla:
- 2 olas,
- 1gl. Cukurs,
- 1ēd. Vaniļas cukurs,
- 200 svaigs krējums(30%),
- 2 gl.milti,
- 1ēd. Cepamais pulveris
Krēms:
- 200 krējums (20%),
- 200 g svaigs krējums (30%),
- ¾ g;. Cukurs,
- 1 ēd. Vaniļas cukurs,
Pildījums:
200 gr. Svaigas
(vai saldētas) ogas (zemenes, avenes).
Dekorēšanai: 15
"Raffaello" konfektes, kokosrieksta skaidiņas
Pagatavošana:
Pagatavošana:
- Olas, cukuru, vaniļas cukuru puto ar mikseri līdz rodas stingras putas, pievieno saldo krējumu un turpina putot.
- Pievieno miltus , kas sajaukti ar cepamo pulveri, ar karoti samaisa līdz rodas viendabīga massa.
- Mīklu ielej tortes cepamajā formā, kas ieziesta ar sviestu un cep 180-200 grādos 30-40 min (cepeškrāsni iepriekš uzsildīt).
- Gatavu, atdzisušu biskvītu pārgriež vidū uz pusēm un izgriež sirds formu (ja vēlas).
Torte „Rafaello” |
Gatavojam torti:
- Krējumu, svaigo krējumu, cukuru un vaniļas cukuru saputo,
- Uz biskvīta pirmās daļas uzziežam krēmu 1 cm biezā slānī,uzliekam ogas, mazliet iespiežot krēmā, tad atkal virs ogām uzliekam krēma kārtu,
- Sarīvējam 5-7 Rafaello konfektes un uzberam uz pirmā biskvīta krēma, virsū liekam biskvīta otro daļu un uzsmērējam krēmu, kā arī ar šo krēmu apsmērējam tortes malas.
- Dekorēšana: Atlikušās Rafaello konfektes pārgriežam uz pusēm (var arī negriezt) un izliekam gar tortes malu, vidū var likt ogas, apkaisām visu torti ar kokorieksta skaidiņām.
Torte ir ļoti
garšīga, viegli pagatavojama.
Rafaello konfektes var pagatavot mājās, pēc šādas receptes: skatīt šeit
Labu apetīti!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru