Sastāvdaļas:
- 2 kartupeļi;
- 100 g Holandes vai Krievijas siera;
- 3 olas;
- 2 žāvēti vistas šķiņķīši;
- 4 daiviņas ķiploka;
- sāls;
- majonēze;
- sauja mandeļu.
Foto: Iveta Apškrūma |
Pagatavošana:
- Kartupeļus un olas novāra;
- Novārītos kartupeļus un olas nomizo un sarīvē uz rupjās sakņu rīves;
- Klāt pie kartupeļiem un olām pierīvē sieru;
- Smalki sagriež žāvētos vistas šķiņķīšus un pievieno salātiem;
- Piespiež ķiplokus;
- Pievieno sāli pēc garšas un majonēzi;
- Visas sastāvdaļas kārtīgi samaisa un no izveidojušās salātu masas veido čiekurus;
- Čiekuru formā izveidotos salātus liek uz šķīvja un tajos sasprauž uz pusēm gareniski pārgrieztas mandeles;
Salātu čiekuriem pievienojam egļu, priežu vai tūju
(dzīvības koku) zariņus. Var
rotāt arī ar rozmarīna zariņiem.
Šie salāti izdaiļos jebkuru svētku galdu!
Labu apetīti!
Receptes autors: Iveta Apškrūma
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru