11.12.12

Salāti "Čiekurs"



Sastāvdaļas:
  • 2 kartupeļi;
  • 100 g Holandes vai Krievijas siera;
  • 3 olas;
  • 2 žāvēti vistas šķiņķīši;
  • 4 daiviņas ķiploka;
  • sāls;
  • majonēze;
  • sauja mandeļu.

Foto:  Iveta Apškrūma

Pagatavošana:
  1. Kartupeļus un olas novāra;
  2. Novārītos kartupeļus un olas nomizo un sarīvē uz rupjās sakņu rīves;
  3. Klāt pie kartupeļiem un olām pierīvē sieru;
  4. Smalki sagriež žāvētos vistas šķiņķīšus un pievieno salātiem;
  5. Piespiež ķiplokus;
  6. Pievieno sāli pēc garšas un majonēzi;
  7. Visas sastāvdaļas kārtīgi samaisa un no izveidojušās salātu masas veido čiekurus;
  8. Čiekuru formā izveidotos salātus liek uz šķīvja un tajos sasprauž uz pusēm gareniski pārgrieztas mandeles;

Salātu čiekuriem pievienojam egļu, priežu vai tūju (dzīvības koku) zariņus. Var rotāt arī ar rozmarīna zariņiem.

Šie salāti izdaiļos jebkuru svētku galdu!
Labu apetīti!

Receptes autors: Iveta Apškrūma

Nav komentāru: