Sastāvdaļas:
- 0,5 l burciņa marinētu šampinjonu,
- saišķītis zaļo sīpollociņu,
- saišķītis diļļu,
- 4 palieli burkāni,
- 5 olas,
- 250 g žāvētas liesas liellopa vai cūkgaļas,
- 100 g Krievijas vai Holandes siera,
- 3 lieli kartupeļi,
- 2 paciņas majonēzes,
- sāls.
Foto: Iveta Apškrūma |
Pagatavošana:
- Visas sāļās tortes sastāvdaļas būs jāliek kārtām.
- Kartupeļus ar visu mizu, burkānus un olas novāram, atdzesējam un notīrām;
- Ņemam apaļas formas palielu salātu bļodu un tās vidū liekam ar cepurītēm uz leju marinētos šampinjonus;
- Sasmalcinām zaļumus (lociņus un dilles) un pārberam pāri šampinjoniem;
- Burkānus sarīvējam uz rupjās sakņu rīves un pārkaisām pāri zaļumiem;
- Burkānu kārtai pārlejam majonēzi;
- Nākošo liekam rīvētu olu kārtu;
- Pārlejam olu kārtai majonēzi;
- Smalki sagriežam žāvēto gaļu un veidojam no tās nākamo kūkas kārtu;
- Pārlejam gaļas kārtu ar majonēzi;
- Liekam kārtu ar sarīvētu (uz rupjās sakņu rīves) sieru;
- Siera kārtai pārlejam majonēzi;
- Pēdējā kārtā liekam uz sakņu rīves sarīvētus kartupeļus.
- Gatavo kārtojumu ieliekam ledusskapī uz 24 stundām ievilkties.
Pirms likšanas galdā torti izņemam no ledusskapja un uzmanīgi izgāžam no bļodas
uz piemērota šķīvja tā, lai apakšējā (šampinjonu) kārta tagad būtu augšējā.
Garda sāļā torte svētku galdam!
Receptes autors: Iveta Apškrūma
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru