13.12.12

Kārtainie laša salāti



Sastāvdaļas:
  • 4 vidēji lieli kartupeļi,
  • 5 vidēji lieli burkāni,
  • 5 olas,
  • 1 liels sīpols,
  • 0,5 kg mazsālīta laša,
  • 2 paciņas majonēzes ar mārrutkiem,
  • 1/2 citrona,
  • saišķītis lociņu.

Foto: Iveta Apškrūma

Pagatavošana:
  1. Kartupeļus, burkānus un olas novāra, atdzesē un notīra;
  2. Bļodā uz sakņu rīves ierīvē vienu kartupeli; tā būs salātu pirmā kārta. Sarīvētajam kartupelim pārlej majonēzi;
  3. Sīki sagriež pusi no mazsālītā laša un pārkaisa kartupeļiem;
  4. Sīki sagriež sīpolu, pārkaisa laša kārtai;
  5. Sarīvē trīs olas un pārkaisa sīpolu kārtai, pa virsu pārlej majonēzi;
  6. Nākamajā kārtā rīvē burkānus, tiem pārlej majonēzi;
  7. Seko kārta ar sasmalcinātu atlikušo mazsālīto lasi;
  8. Pa virsu laša kārtai sarīvē trīs atlikušos kartupeļus, pārlej majonēzi;
  9. Pēdējā kārtā sarīvē divas palikušās olas;
  10. Salātus izrotā ar citrona šķēlītēm, zaļajiem lociņiem un laša šķēlītēm.

Labu apetīti!

 Receptes autors: Iveta Apškrūma

Nav komentāru: