Sastāvdaļas:
- 4 vidēji lieli kartupeļi,
- 5 vidēji lieli burkāni,
- 5 olas,
- 1 liels sīpols,
- 0,5 kg mazsālīta laša,
- 2 paciņas majonēzes ar mārrutkiem,
- 1/2 citrona,
- saišķītis lociņu.
Foto: Iveta Apškrūma |
Pagatavošana:
- Kartupeļus, burkānus un olas novāra, atdzesē un notīra;
- Bļodā uz sakņu rīves ierīvē vienu kartupeli; tā būs salātu pirmā kārta. Sarīvētajam kartupelim pārlej majonēzi;
- Sīki sagriež pusi no mazsālītā laša un pārkaisa kartupeļiem;
- Sīki sagriež sīpolu, pārkaisa laša kārtai;
- Sarīvē trīs olas un pārkaisa sīpolu kārtai, pa virsu pārlej majonēzi;
- Nākamajā kārtā rīvē burkānus, tiem pārlej majonēzi;
- Seko kārta ar sasmalcinātu atlikušo mazsālīto lasi;
- Pa virsu laša kārtai sarīvē trīs atlikušos kartupeļus, pārlej majonēzi;
- Pēdējā kārtā sarīvē divas palikušās olas;
- Salātus izrotā ar citrona šķēlītēm, zaļajiem lociņiem un laša šķēlītēm.
Labu apetīti!
Receptes autors: Iveta Apškrūma
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru