Sastāvdaļas
Šokolādes krēms:
200 g tumšā vai piena šokolāde
150 g saldais krējums
50 g sviests
Pagatavošana:
Saldo krējumu lej katliņā un vāra. Kad tas sāk burbuļot gar malām un ir gandrīz uzvārījies, to noņem no uguns. Šokolādi, salauztu mazos gabaliņos, un sviestu liek klāt katliņā un atstāj uz pāris minūtēm. Pēc brīža sāk maisīt, līdz šokolāde ir vienmērīgi izkususi.
Kad riekstu kārta ir sacietējusi, tai lej virsū šokolādes kārtu un liek vēlreiz ledusskapī vēl uz 30 min.
- 120 g sviests
- 100 g baltā šokolāde
- 150 g zemesriekstu sviests
- 150 g šokolādes cepumi, piemēram ‘Selga’
Zemesriekstu šerberts |
200 g tumšā vai piena šokolāde
150 g saldais krējums
50 g sviests
Pagatavošana:
Ūdens peldē izkausē sviestu un balto šokolādi. Tikmēr cepumus salauž mazākos gabaliņos. Sagatavo formu. Tajā ieklāj cepamo papīru vai folliju. Izkausētajā masā iejauc riekstu sviestu un cepumus. Masu lej formā un liek ledusskapī sastingt uz 30 minūtēm.
Saldo krējumu lej katliņā un vāra. Kad tas sāk burbuļot gar malām un ir gandrīz uzvārījies, to noņem no uguns. Šokolādi, salauztu mazos gabaliņos, un sviestu liek klāt katliņā un atstāj uz pāris minūtēm. Pēc brīža sāk maisīt, līdz šokolāde ir vienmērīgi izkususi.
Kad riekstu kārta ir sacietējusi, tai lej virsū šokolādes kārtu un liek vēlreiz ledusskapī vēl uz 30 min.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru