Nepieciešams:
Mīklai:
Mīklai:
Belaši ar gaļu |
- 500 g miltu
- 1 ola
- 250 ml trekns skābais krējums vai jogurts bez piedevām
- 30 g svaigs vai 10 gr sausais raugs
- 1 ēd.k. cukura
- 1 tējk. sāls
- 50 ml karsta ūdens
Pildījumam:
- 500 g maltās gaļa (cūkgaļas vai jauktās)
- sāls, pipari,
- 2 lieli sīpoli
Sagatavošana cepšanai |
Pagatavošana
- Sajauc visas mīklas sastāvdaļas, apsedz ar mitru dvieli un novieto rūgt uz 2 stundām
- Kad mīkla uzrūgusi, to sadala 20 vienādās daļās, atstāj vēl 20 minūtes (apsedz ar dvielīti), uzrūgt.
- Mīklu sadala 20 vienādās daļās,
- Sīpolus sakapā, pievieno sāli, piparus un visu sajauc kopā ar gaļu
- No mīklas veidojam palielu pankūku, vidū liekam gaļas bumbiņu un taisām ciet, paceļot uz augšu maliņas un tās saspiežot tā, lai viducī paliek neliels caurumiņš,
- Gaļas massu sadala 20 vienādās bumbiņās,
- Sagatavotos belašus vēl mazliet uzraudzē,
- Ielejam ap 500 ml eļļas, uzkarsējam, samazinām karstumu,
- Beļašus liekam eļļā ar caurumiņiem uz leju, vāram apmēram 2-3 minūtes (kamēr tie ir zeltaini).
- Apgriežam otrādi, ielejam katrā caurumiņā 1 tējkaroti verdošas eļļas, kurā vārās beļaši un turpinām vārīt vēl 2-3 minūtes no otras puses.
- Tad beļašus ņemam ārā no eļļas, uzliekam uz vairākkārt salocīta papīra dvieļa lai atbrīvotos no liekās eļļas.
Gatavs Belašs ar gaļas pildījumu |
Liānas Milleres recepte
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru