14.01.13

Belaši ar gaļas pildījumu


Nepieciešams:
Mīklai:
Belaši ar gaļu
  • 500 g miltu
  • 1 ola
  • 250 ml trekns skābais krējums vai jogurts bez piedevām
  • 30 g svaigs vai 10 gr sausais raugs
  • 1 ēd.k. cukura
  • 1 tējk. sāls
  • 50 ml karsta ūdens

Pildījumam:
  • 500 g maltās gaļa (cūkgaļas vai jauktās)
  • sāls, pipari, 
  • 2 lieli sīpoli
500 ml eļļas - beļašu vārīšanai


Sagatavošana cepšanai
Pagatavošana

  1. Sajauc visas mīklas sastāvdaļas, apsedz ar mitru dvieli un novieto rūgt uz 2 stundām
  2. Kad mīkla uzrūgusi, to sadala 20 vienādās daļās, atstāj vēl 20 minūtes (apsedz ar dvielīti), uzrūgt.
  3. Mīklu sadala 20 vienādās daļās,
  4. Sīpolus sakapā, pievieno sāli, piparus un visu sajauc kopā ar gaļu
  5.  No mīklas veidojam palielu pankūku, vidū liekam gaļas bumbiņu un taisām ciet, paceļot uz augšu maliņas un tās saspiežot tā, lai viducī paliek neliels caurumiņš,
  6. Gaļas massu sadala 20 vienādās bumbiņās,
  7. Sagatavotos belašus vēl mazliet uzraudzē,
  8. Ielejam ap 500 ml eļļas, uzkarsējam, samazinām karstumu,
  9.  Beļašus liekam eļļā ar caurumiņiem uz leju, vāram apmēram 2-3 minūtes (kamēr tie ir zeltaini).
  10.  Apgriežam otrādi, ielejam katrā caurumiņā 1 tējkaroti verdošas eļļas, kurā vārās beļaši un turpinām vārīt vēl 2-3 minūtes no otras puses.
  11. Tad beļašus ņemam ārā no eļļas, uzliekam uz vairākkārt salocīta papīra dvieļa lai atbrīvotos no liekās eļļas.

Gatavs Belašs ar gaļas pildījumu

Liānas Milleres recepte 

Nav komentāru: