30.03.13

Dažādu salātu receptes ar olu.

Ar avokado pildītas olas


Olu un avokado salāti

Sastāvdaļas:
  • 6 olas,
  • 2 gatavi avokado,
  • malti melnie pipari,
  • sāls,
  • olīveļļa.

Pagatavošana:
  • Avokado pārgriež uz pusēm, izņem kauliņu, izgrebj viduci. 
  • Sagriež nomizotās olas gabaliņos, pievieno avokado mīkstumu, sāli un piparus.
  • Pasniedzot katrai porcijai uzlej nedaudz eļļas.


Tunča un olu salāti

Sastāvdaļas:
  • Tuncis savā sulā,
  • konservēti zaļie zirnīši,
  • cieti vārītas olas,
  • zaļie lociņi (var arī nedaudz sasmalcinātu sīpolu),
  • majonēze,
  • sāls

Pagatavošana:
  • Visas sastāvdaļas sajauc traukā, daudzums atkarīgs no individuālajām vēlmēm, taču tuncim vajadzētu būt galvenajai sastāvdaļai.


Olu un svaigu lociņu salāti

Sastāvdaļas:
  • Olas,
  • loki,
  • tomāts,
  • zaļie zirnīši,
  • sāls,
  • majonēze.

Pagatavošana:
  • Sagriež cieti vārītas olas, tomātu, lokus. Liek traukā, pievieno zaļos zirnīšus, sāli, majonēzi. Visu sajauc un ēd. 


Tunča un olu salāti

Sastāvdaļas:
  • Tuncis savā sulā,
  • konservēti zaļie zirnīši,
  • cieti vārītas olas,
  • zaļie lociņi (var arī nedaudz sasmalcinātu sīpolu),
  • majonēze,
  • sāls

Pagatavošana:
  • Visas sastāvdaļas sajauc traukā, daudzums atkarīgs no individuālajām vēlmēm, taču tuncim vajadzētu būt galvenajai sastāvdaļai.


Olu un Rokforas siera mērce

Sastāvdaļas:
  • 6 lielas cieti vārītas olas,
  • 1,5 tases sasmalcināta Rokforas siera,
  • 1 tējkarote svaigas citrona sulas,
  • 1/3 krūzes jogurta bez piedevām,
  •  3 smalki sasmalcināti sīpoli ar lokiem.

Pagatavošana:
  • Virtuves kombainā vai blenderī sakuļ visas sastāvdaļas. Pasniedz mērci ar čipsiem vai grauzdiņiem.


Olu salāti ar jogurtu un āboliem

Sastāvdaļas:
  • 2 āboli,
  • apelsīns,
  • 50 g jogurta bez piedevām,
  • šķipsniņa karija,
  • 100 g sālīta vai kūpināta laša,
  • majonēze,
  • 8 vārītas olas,
  • melnie pipari,
  • salāti,
  • 1 tomāts,
  •  sāls.

Pagatavošana:
  • Mērcei: nomizo ābolus, sagriež mazos kubiciņos, sajauc ar jogurtu un majonēzi, pieber kariju, sāli un piparus.
  • Sagriež kubiciņos olas un pieber sagatavotajai mērcei.
  • Rotā ar salātu, pētersīļu lapām, laša un tomātu, olu šķēlītēm, apelsīna daiviņām.
Salāti "Siļķe kažokā"


Siļķe kažokā

Sastāvdaļas:
  • Sālīta siļķe,
  • pāris vārīti kartupeļi ,
  • burkāni,
  • sīpols,
  • 2 vārītas bietes,
  • 2 cieti vārītas olas,
  •  majonēze.

Pagatavošana:
  1. Siļķi notīra un noskalo aukstā ūdenī, un sagriež mazos kubiņos.
  2. Visas pārējās sastāvdaļas arī nomizo un sagriež vienādos maziņos kubiņos (var arī sarīvēt uz rupjās rīves).
  3. Ņem dziļu bļodu, kārto siļķi, sīpolus, pārziež ar majonēzi, kartupeļus, burkānus, atkal majonēzi, olas un atkal majonēzi, bietes un atkal majonēzi.
  4. Ja kas paliek pāri,, var uzbērt smuki pa virsu. Liek uz nakti ledusskapī nostāvēties.


Puravu salāti ar olu
 Sastāvdaļas:
  • 1 puravs,
  • 1 svaigs gurķis,
  • 200 g siera,
  • 3 olas, sāls,
  • majonēze.

Pagatavošana:
  • Puravu sagriež ripiņās, gurķi un olas kubiciņos, sieru uz rupjās sakņu rīves sarīvē.
  • Visu ievieto traukā, pieber sāli, pievieno majonēzi un samaisa.


Olu salāti ar Ķīnas kāpostu

Sastāvdaļas:
  • 2 olas,
  • 2 tomāti,
  • ceturtdaļa Ķīnas kāposta,
  • zaļie zirnīši,
  • dilles,
  • loki,
  • majonēze,
  • sāls.

Pagatavošana:
  • Sagriež kāpostu, tomātus, dilles, lokus un sakapā olas, pievieno 5 ēd.k. zaļo zirnīšu, majonēzi, sāli, visu samaisa.


Olu salāti ziemeļnieku gaumē

Sastāvdaļas:
  • 200 g kūpināta laša,
  • 6-8 olas,
  • dažas karotes majonēzes.

Pagatavošana:
  • Olas sagriež ripās. Lasi sagriež platās strēmelēs. Bļodā samaisa majonēzi ar olām un lasi, ļauj ievilkties, pievieno sāli.


Olu salāti ar olīvām un sinepēm

Sastāvdaļas:
  • 4 olas,
  • 10-12 zaļās olīvas,
  • 1 tējk. smalki sagrieztu sīpolu,
  • 2-3 marinēti gurķīši,
  • 3 ēd.k. krējuma,
  • 1 tējk. sinepes,
  • smalki sakapāti zaļumi,
  • paprikas pulveris.

Pagatavošana:
  • Olas sakapā. Olīvas un gurķīšus sagriež ripiņās.
  • Lielā bļodā sajauc krējumu, sinepes, marinētus gurķus un sāli, pievieno piparus pēc garšas. 
  • Iemaisa pārējās sastāvdaļas, izņemot zaļumus, kārtīgi sajauc un liek ledusskapī uz stundu. 
  • Pasniedzot pārkaisa ar zaļumiem.


Nav komentāru: