Ar avokado pildītas olas |
Olu un
avokado salāti
Sastāvdaļas:
- 6 olas,
- 2 gatavi avokado,
- malti melnie pipari,
- sāls,
- olīveļļa.
Pagatavošana:
- Avokado pārgriež uz pusēm, izņem kauliņu, izgrebj viduci.
- Sagriež nomizotās olas gabaliņos, pievieno avokado mīkstumu, sāli un piparus.
- Pasniedzot katrai porcijai uzlej nedaudz eļļas.
Tunča un olu
salāti
Sastāvdaļas:
- Tuncis savā sulā,
- konservēti zaļie zirnīši,
- cieti vārītas olas,
- zaļie lociņi (var arī nedaudz sasmalcinātu sīpolu),
- majonēze,
- sāls
Pagatavošana:
- Visas sastāvdaļas sajauc traukā, daudzums atkarīgs no individuālajām vēlmēm, taču tuncim vajadzētu būt galvenajai sastāvdaļai.
Olu un svaigu
lociņu salāti
Sastāvdaļas:
- Olas,
- loki,
- tomāts,
- zaļie zirnīši,
- sāls,
- majonēze.
Pagatavošana:
- Sagriež cieti vārītas olas, tomātu, lokus. Liek traukā, pievieno zaļos zirnīšus, sāli, majonēzi. Visu sajauc un ēd.
Tunča un olu
salāti
Sastāvdaļas:
- Tuncis savā sulā,
- konservēti zaļie zirnīši,
- cieti vārītas olas,
- zaļie lociņi (var arī nedaudz sasmalcinātu sīpolu),
- majonēze,
- sāls
Pagatavošana:
- Visas sastāvdaļas sajauc traukā, daudzums atkarīgs no individuālajām vēlmēm, taču tuncim vajadzētu būt galvenajai sastāvdaļai.
Olu un
Rokforas siera mērce
Sastāvdaļas:
- 6 lielas cieti vārītas olas,
- 1,5 tases sasmalcināta Rokforas siera,
- 1 tējkarote svaigas citrona sulas,
- 1/3 krūzes jogurta bez piedevām,
- 3 smalki sasmalcināti sīpoli ar lokiem.
Pagatavošana:
- Virtuves kombainā vai blenderī sakuļ visas sastāvdaļas. Pasniedz mērci ar čipsiem vai grauzdiņiem.
Olu salāti ar
jogurtu un āboliem
Sastāvdaļas:
- 2 āboli,
- apelsīns,
- 50 g jogurta bez piedevām,
- šķipsniņa karija,
- 100 g sālīta vai kūpināta laša,
- majonēze,
- 8 vārītas olas,
- melnie pipari,
- salāti,
- 1 tomāts,
- sāls.
Pagatavošana:
- Mērcei: nomizo ābolus, sagriež mazos kubiciņos, sajauc ar jogurtu un majonēzi, pieber kariju, sāli un piparus.
- Sagriež kubiciņos olas un pieber sagatavotajai mērcei.
- Rotā ar salātu, pētersīļu lapām, laša un tomātu, olu šķēlītēm, apelsīna daiviņām.
Salāti "Siļķe kažokā" |
Siļķe kažokā
Sastāvdaļas:
- Sālīta siļķe,
- pāris vārīti kartupeļi ,
- burkāni,
- sīpols,
- 2 vārītas bietes,
- 2 cieti vārītas olas,
- majonēze.
Pagatavošana:
- Siļķi notīra un noskalo aukstā ūdenī, un sagriež mazos kubiņos.
- Visas pārējās sastāvdaļas arī nomizo un sagriež vienādos maziņos kubiņos (var arī sarīvēt uz rupjās rīves).
- Ņem dziļu bļodu, kārto siļķi, sīpolus, pārziež ar majonēzi, kartupeļus, burkānus, atkal majonēzi, olas un atkal majonēzi, bietes un atkal majonēzi.
- Ja kas paliek pāri,, var uzbērt smuki pa virsu. Liek uz nakti ledusskapī nostāvēties.
Puravu salāti
ar olu
Sastāvdaļas:
- 1 puravs,
- 1 svaigs gurķis,
- 200 g siera,
- 3 olas, sāls,
- majonēze.
Pagatavošana:
- Puravu sagriež ripiņās, gurķi un olas kubiciņos, sieru uz rupjās sakņu rīves sarīvē.
- Visu ievieto traukā, pieber sāli, pievieno majonēzi un samaisa.
Olu salāti ar
Ķīnas kāpostu
Sastāvdaļas:
- 2 olas,
- 2 tomāti,
- ceturtdaļa Ķīnas kāposta,
- zaļie zirnīši,
- dilles,
- loki,
- majonēze,
- sāls.
Pagatavošana:
- Sagriež kāpostu, tomātus, dilles, lokus un sakapā olas, pievieno 5 ēd.k. zaļo zirnīšu, majonēzi, sāli, visu samaisa.
Olu salāti
ziemeļnieku gaumē
Sastāvdaļas:
- 200 g kūpināta laša,
- 6-8 olas,
- dažas karotes majonēzes.
Pagatavošana:
- Olas sagriež ripās. Lasi sagriež platās strēmelēs. Bļodā samaisa majonēzi ar olām un lasi, ļauj ievilkties, pievieno sāli.
Olu salāti ar
olīvām un sinepēm
Sastāvdaļas:
- 4 olas,
- 10-12 zaļās olīvas,
- 1 tējk. smalki sagrieztu sīpolu,
- 2-3 marinēti gurķīši,
- 3 ēd.k. krējuma,
- 1 tējk. sinepes,
- smalki sakapāti zaļumi,
- paprikas pulveris.
Pagatavošana:
- Olas sakapā. Olīvas un gurķīšus sagriež ripiņās.
- Lielā bļodā sajauc krējumu, sinepes, marinētus gurķus un sāli, pievieno piparus pēc garšas.
- Iemaisa pārējās sastāvdaļas, izņemot zaļumus, kārtīgi sajauc un liek ledusskapī uz stundu.
- Pasniedzot pārkaisa ar zaļumiem.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru