01.04.13

Pildītas olas


Ko darīt ar pāri palikušajām Lieldienu olām?

Pildītas olas ir klasika. Tas ir arī lielisks risinājums pēc Lieldienu olu kaujām, kad pāri palikušas desmitiem cieti vārītu, krāsainu oliņu. 

Pildītas olas ar kūpinātu lasi

Sastāvdaļas:
  • Olas, 
  • majonēze, 
  • kūpināts lasis.

Pagatavošana:
  • Cieti novāra olas, noloba, kārtīgi sagriež gareniski uz pusēm. Izņem dzeltenumu un ieliek atsevišķā traukā. 
  • Dzeltenumiem pievieno majonēzi un smalki sagrieztus kūpinātā laša gabaliņus, ja nepieciešams - sāli, piparus pēc garšas, sajauc viendabīgā masā.
  • Olu baltumu pusītes kārto traukā - ieklājot, piemēram, salātu lapas. Iegūto masu pilda olu pusītēs un izrotā ar dillēm, sīpoliem, citronu utt.



Pildītas olas ar rīvētu sieru

Sastāvdaļas:
  • Siers, 
  • vārītas bietes, 
  • cieti novārītu olu dzeltenumi,
  •  krējums, 
  • sāls, pipari,
  • ķiploks.

 Pagatavošana:
  • Aptuveni vienādā daudzumā sarīvē novārītas bietes un sieru.
  • Cieti novāra olas un atdzesē. Tad tās noloba, pārgriež uz pusēm.
  • Dzeltenumu sadrupina un samaisa kopā ar sarīvētajām bietēm, sieru un saspiestajiem ķiplokiem.
  • Pievieno krējumu un garšvielas. Iegūto biešu salātu masu pilda sagatavotajās olu baltuma pusītēs.


Pildītas olas ar ķilavām

Pildītās olas ar ķilavām

Sastāvdaļas:
  • 3 olas,
  • 10 g sviesta vai skābs krējums, 
  • ķilavas, 
  • garšvielas, 
  • zaļumi, 
  • etiķis, 
  • sinepes.

 Pagatavošana:
  • Olas novāra, nomizo, pārgriež uz pusēm un izņem olas dzeltenumu.
  • Dzeltenumu sajauc ar sk. krējumu vai sviestu, sāli, etiķi, sinepēm pēc garšas.
  • Tad masu liek tukšajos olu baltumos. Pa virsu liek ķilavas.


Pildītas olas ar garnelēm

Sastāvdaļas:
  • Cieti vārītas olas 5 gab,
  • majonēze 100 g,
  • sasmalcinātas garneles 150 g,
  • veselas garneles rotāšanai 100 g,
  •  apelsīns rotāšanai 1/2 gab,
  • malta paprika,
  • sāls, rozā pipari.


Pagatavošana:
  • Olas pārgriež, dzeltenumus saberž, sajauc ar smalki sagrieztām garnelēm un majonēzi, pieliek paprikas pulveri, sāli.
  • Masu ar karoti pilda olu pusītēs, grezno ar garnelēm, rozā pipariem, apelsīna šķēlītēm.



Pildītas olas ar krabju gaļu

Sastāvdaļas:
  • Krabju gaļa 150 g,
  • olas 6 gab.,
  • majonēze 100 g,
  • pētersīļu lapiņas,
  •  sāls, pipari.

Pagatavošana:
  • Izvārīt olas un atdzesēt. Nolobīt čaumalu un olas pārgriezt uz pusēm, izņemt olas dzeltenumu. 
  • Olas dzeltenumu nedaudz saspaidīt ar dakšiņu, pievienot majonēzi, sīki sagrieztu krabju gaļu. Pievieno sāli, piparus. 
  • Paņemt olas baltumu pusītes, un pildīt ar gatavo olu, krabju masu. 
  • Pārkaisīt ar zaļumiem un pasniegt.


Ar redīsiem pildītas olas

Sastāvdaļas:
  • 6 cieti vārītas olas, 
  • 3 ēdamkarotes skāba krējuma,
  •  1 tējkarote Dižonas sinepju,
  •  1/2 tējkarote baltvīna etiķa,
  • 3 ēdamkarotes sakapātu redīsu (aptuveni 3 lieli redīsi),
  •  3 ēdamkarotes sakapātu seleriju (aptuveni 1 kāts),
  •  smalki sakapāti redīsi.

 Pagatavošana:
  • Nogriez no olu abiem galiem papīra biezuma šķēles un pārgriez olas uz pusēm.
  • Izberž dzeltenumus caur sietu (vai saspaidi ar dakšiņu) un pievieno pārējās sastāvdaļas, pēc garšas pievienojot sāli un piparus.
  • Pildījumu liec dekorējamā piltuvē ar lielu atveri un spied masu baltumos. Pildītas olas var pagatavot 6 stundas iepriekš un uzglabāt ledusskapī.


Pildītas olas ar bietēm

Sastāvdaļas:
  • Siers, vārītas bietes, 
  • cieti novārītu olu dzeltenumi,
  •  krējums,
  •  sāls, pipari,
  •  ķiploks.

 Pagatavošana:
  • Aptuveni vienādā daudzumā sarīvē novārītas bietes un sieru. Cieti novāra olas un atdzesē. Tad tās noloba, pārgriež uz pusēm.
  • Dzeltenumu sadrupina un samaisa kopā ar sarīvētajām bietēm, sieru un saspiestajiem ķiplokiem. Pievieno krējumu un garšvielas.
  • Iegūto biešu salātu masu pilda sagatavotajās olu baltuma pusītēs.

  

Pildītas olas ar šķiņķi

Sastāvdaļas:
  • 6 cieti vārītas olas, 
  • 250 g šķiņķa, 
  • 50 g siera, 
  • 3 ēd.k. skābā krējuma,
  •  1-2 ēd.k. sakapātu pētersīļu, 
  • 2-3 tomāti, lociņi dekorēšanai, 
  • sāls un pipari pēc garšas,
  •  majonēzes mērce pēc garšas.

Pagatavošana:
  • Cieti novārītas olas notīra, sagriež gareniski uz pusēm un izņem dzeltenumus.
  • Lai sapildītas olas varētu novietot uz šķīvja, nedaudz nogriež baltumiem pamatus.
  •  Ar gaļas mašīnu samaļ olas dzeltenumus un šķiņķi, maisījumam pievieno krējumu, sarīvētu sieru, zaļumus, sāli un piparus.
  • Visas pildījuma sastāvdaļas kārtīgi samaisa.
  • Ar iegūto maisījumu piepilda olu baltumus. Izdekorē olas ar lociņiem un ieliek nelielā traukā uz tomāta gabaliņiem.
  • Pasniedz kopā ar majonēzes mērci.



Nav komentāru: