Ko darīt ar pāri palikušajām Lieldienu olām? |
Pildītas olas ir klasika. Tas ir arī lielisks risinājums pēc Lieldienu olu kaujām, kad pāri palikušas desmitiem cieti vārītu, krāsainu oliņu.
Pildītas olas ar kūpinātu lasi
Sastāvdaļas:
- Olas,
- majonēze,
- kūpināts lasis.
Pagatavošana:
- Cieti novāra olas, noloba, kārtīgi sagriež gareniski uz pusēm. Izņem dzeltenumu un ieliek atsevišķā traukā.
- Dzeltenumiem pievieno majonēzi un smalki sagrieztus kūpinātā laša gabaliņus, ja nepieciešams - sāli, piparus pēc garšas, sajauc viendabīgā masā.
- Olu baltumu pusītes kārto traukā - ieklājot, piemēram, salātu lapas. Iegūto masu pilda olu pusītēs un izrotā ar dillēm, sīpoliem, citronu utt.
Pildītas olas
ar rīvētu sieru
Sastāvdaļas:
- Siers,
- vārītas bietes,
- cieti novārītu olu dzeltenumi,
- krējums,
- sāls, pipari,
- ķiploks.
Pagatavošana:
- Aptuveni vienādā daudzumā sarīvē novārītas bietes un sieru.
- Cieti novāra olas un atdzesē. Tad tās noloba, pārgriež uz pusēm.
- Dzeltenumu sadrupina un samaisa kopā ar sarīvētajām bietēm, sieru un saspiestajiem ķiplokiem.
- Pievieno krējumu un garšvielas. Iegūto biešu salātu masu pilda sagatavotajās olu baltuma pusītēs.
Pildītas olas ar ķilavām |
Pildītās olas
ar ķilavām
Sastāvdaļas:
- 3 olas,
- 10 g sviesta vai skābs krējums,
- ķilavas,
- garšvielas,
- zaļumi,
- etiķis,
- sinepes.
Pagatavošana:
- Olas novāra, nomizo, pārgriež uz pusēm un izņem olas dzeltenumu.
- Dzeltenumu sajauc ar sk. krējumu vai sviestu, sāli, etiķi, sinepēm pēc garšas.
- Tad masu liek tukšajos olu baltumos. Pa virsu liek ķilavas.
Pildītas olas
ar garnelēm
Sastāvdaļas:
- Cieti vārītas olas 5 gab,
- majonēze 100 g,
- sasmalcinātas garneles 150 g,
- veselas garneles rotāšanai 100 g,
- apelsīns rotāšanai 1/2 gab,
- malta paprika,
- sāls, rozā pipari.
Pagatavošana:
- Olas pārgriež, dzeltenumus saberž, sajauc ar smalki sagrieztām garnelēm un majonēzi, pieliek paprikas pulveri, sāli.
- Masu ar karoti pilda olu pusītēs, grezno ar garnelēm, rozā pipariem, apelsīna šķēlītēm.
Pildītas olas
ar krabju gaļu
Sastāvdaļas:
- Krabju gaļa 150 g,
- olas 6 gab.,
- majonēze 100 g,
- pētersīļu lapiņas,
- sāls, pipari.
Pagatavošana:
- Izvārīt olas un atdzesēt. Nolobīt čaumalu un olas pārgriezt uz pusēm, izņemt olas dzeltenumu.
- Olas dzeltenumu nedaudz saspaidīt ar dakšiņu, pievienot majonēzi, sīki sagrieztu krabju gaļu. Pievieno sāli, piparus.
- Paņemt olas baltumu pusītes, un pildīt ar gatavo olu, krabju masu.
- Pārkaisīt ar zaļumiem un pasniegt.
Ar redīsiem
pildītas olas
Sastāvdaļas:
- 6 cieti vārītas olas,
- 3 ēdamkarotes skāba krējuma,
- 1 tējkarote Dižonas sinepju,
- 1/2 tējkarote baltvīna etiķa,
- 3 ēdamkarotes sakapātu redīsu (aptuveni 3 lieli redīsi),
- 3 ēdamkarotes sakapātu seleriju (aptuveni 1 kāts),
- smalki sakapāti redīsi.
Pagatavošana:
- Nogriez no olu abiem galiem papīra biezuma šķēles un pārgriez olas uz pusēm.
- Izberž dzeltenumus caur sietu (vai saspaidi ar dakšiņu) un pievieno pārējās sastāvdaļas, pēc garšas pievienojot sāli un piparus.
- Pildījumu liec dekorējamā piltuvē ar lielu atveri un spied masu baltumos. Pildītas olas var pagatavot 6 stundas iepriekš un uzglabāt ledusskapī.
Pildītas olas
ar bietēm
Sastāvdaļas:
- Siers, vārītas bietes,
- cieti novārītu olu dzeltenumi,
- krējums,
- sāls, pipari,
- ķiploks.
Pagatavošana:
- Aptuveni vienādā daudzumā sarīvē novārītas bietes un sieru. Cieti novāra olas un atdzesē. Tad tās noloba, pārgriež uz pusēm.
- Dzeltenumu sadrupina un samaisa kopā ar sarīvētajām bietēm, sieru un saspiestajiem ķiplokiem. Pievieno krējumu un garšvielas.
- Iegūto biešu salātu masu pilda sagatavotajās olu baltuma pusītēs.
Pildītas olas
ar šķiņķi
Sastāvdaļas:
- 6 cieti vārītas olas,
- 250 g šķiņķa,
- 50 g siera,
- 3 ēd.k. skābā krējuma,
- 1-2 ēd.k. sakapātu pētersīļu,
- 2-3 tomāti, lociņi dekorēšanai,
- sāls un pipari pēc garšas,
- majonēzes mērce pēc garšas.
Pagatavošana:
- Cieti novārītas olas notīra, sagriež gareniski uz pusēm un izņem dzeltenumus.
- Lai sapildītas olas varētu novietot uz šķīvja, nedaudz nogriež baltumiem pamatus.
- Ar gaļas mašīnu samaļ olas dzeltenumus un šķiņķi, maisījumam pievieno krējumu, sarīvētu sieru, zaļumus, sāli un piparus.
- Visas pildījuma sastāvdaļas kārtīgi samaisa.
- Ar iegūto maisījumu piepilda olu baltumus. Izdekorē olas ar lociņiem un ieliek nelielā traukā uz tomāta gabaliņiem.
- Pasniedz kopā ar majonēzes mērci.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru