04.04.13

Tomātu zupa ar grauzdiņiem

Tomātu zupa
Sastāvdaļas:

  • 1 budžiņa tomāti savā sulā 
  • 150 g žāvēta cūkgaļas krūtiņa
  • 1 seleriju kāts
  • 1 sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1/2 sarkanā paprika
  • 3 ēk olīveļļa apcepšanai
  • saldais krējums
  • sāls, pipari,
  • baziliks
Piedevām:
50 g rupjmaizes grauzdiņi


Pagatavošana

  • Katliņā uzkarsē eļļu,  sagriež sīpolu un apcep. 
  • Kamēr sīpols cepās, nelielos kubiņos sagriež papriku, seleriju kātu un žāvētās gaļas gabaliņu, pievieno sīpolam, un arī apcep. 
  • Tomātus izņem no sulas, sagriež gabalos un liek katlā sautēties. Kad tomāti sāk vārīties, pievieno arī tomātu sulu, sāli, piparus un baziliku. 
  • Nomizo ķiploku un uz smalkas rīvītes sarīvē. Pusi no sarīvētā ķiploka pievieno zupai uzreiz, otru pusi īsi pirms noņemšanas no uguns, jo tad zupa būs aromātiskāka. 
  • Pielej svaigo krējumu (ja vēlas), bet nav obligāti. Zupu karsē vēl 10 minūtes.
  • Pasniedz pārkaisītu ar zaļumiem un rupjmaizes grauzdiņiem.

Ja vēlas var pasniegt ar zilo sieru.


Nav komentāru: