Tomātu zupa |
- 1 budžiņa tomāti savā sulā
- 150 g žāvēta cūkgaļas krūtiņa
- 1 seleriju kāts
- 1 sīpols
- 2 ķiploka daiviņas
- 1/2 sarkanā paprika
- 3 ēk olīveļļa apcepšanai
- saldais krējums
- sāls, pipari,
- baziliks
Piedevām:
50 g rupjmaizes grauzdiņi
Pagatavošana
- Katliņā uzkarsē eļļu, sagriež sīpolu un apcep.
- Kamēr sīpols cepās, nelielos kubiņos sagriež papriku, seleriju kātu un žāvētās gaļas gabaliņu, pievieno sīpolam, un arī apcep.
- Tomātus izņem no sulas, sagriež gabalos un liek katlā sautēties. Kad tomāti sāk vārīties, pievieno arī tomātu sulu, sāli, piparus un baziliku.
- Nomizo ķiploku un uz smalkas rīvītes sarīvē. Pusi no sarīvētā ķiploka pievieno zupai uzreiz, otru pusi īsi pirms noņemšanas no uguns, jo tad zupa būs aromātiskāka.
- Pielej svaigo krējumu (ja vēlas), bet nav obligāti. Zupu karsē vēl 10 minūtes.
- Pasniedz pārkaisītu ar zaļumiem un rupjmaizes grauzdiņiem.
Ja vēlas var pasniegt ar zilo sieru.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru