Viena no
iecienītākajām uzkodām ir ceptas reņģes marinādē ar sīpoliem un burkāniem.
Nepieciešams:
- 500 g reņģu,
- milti apviļāšanai,
- augu eļļa cepšanai.
Marinādei:
- 1 liels burkāns,
- 1 liels vai 2 mazāki sīpoli,
- 1 glāze ūdens,
- pusglāze galda etiķa,
- lauru lapa,
- sāls, cukurs,
- 2-3 smaržīgie pipari,
- 3-5 melnie pipari.
Ceptas reņģes marinādē |
Pagatavošana
- Iztīrītas reņģes apviļā miltos un cep no abām pusēm. Tās sakārto traukā, atdzesē un pārlej ar atdzesētu marinādi.
- Marinādi pagatavo šādi - katliņā uzvāra ūdeni, pievieno lauru lapu, piparus, sāli, cukuru un ripās sagrieztu burkānu. Vāra ~5 minūtes, tad pievieno ripās sagrieztus sīpolus un vāra vēl kādu minūti.
- Burkāniem un sīpoliem ir jābūt kraukšķīgiem, tāpēc ir svarīgi, lai tie nepārvārās. Pašās beigās pielej etiķi un uzvāra.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru