19.06.13

Ceptas reņģes marinādē

Viena no iecienītākajām uzkodām ir ceptas reņģes marinādē ar sīpoliem un burkāniem.

Nepieciešams:
  • 500 g reņģu,
  • milti apviļāšanai,
  • augu eļļa cepšanai.

Marinādei:
  • 1 liels burkāns,
  • 1 liels vai 2 mazāki sīpoli,
  • 1 glāze ūdens,
  • pusglāze galda etiķa,
  • lauru lapa,
  • sāls, cukurs,
  • 2-3 smaržīgie pipari,
  • 3-5 melnie pipari.
Ceptas reņģes marinādē


Pagatavošana
  1. Iztīrītas reņģes apviļā miltos un cep no abām pusēm. Tās sakārto traukā, atdzesē un pārlej ar atdzesētu marinādi. 
  2. Marinādi pagatavo šādi - katliņā uzvāra ūdeni, pievieno lauru lapu, piparus, sāli, cukuru un ripās sagrieztu burkānu. Vāra ~5 minūtes, tad pievieno ripās sagrieztus sīpolus un vāra vēl kādu minūti.
  3. Burkāniem un sīpoliem ir jābūt kraukšķīgiem, tāpēc ir svarīgi, lai tie nepārvārās. Pašās beigās pielej etiķi un uzvāra.



Nav komentāru: