19.06.13

Jāņu siers

Sastāvdaļas:
  • 1 kg biezpiena
  • 5 l piena
  • 4 olas
  • 250 ml saldā krējuma
  • sāls
  • ķimenes

 
Jāņu siers
Pagatavošana:
  1. Biezpienu samaļ gaļas maļamajā mašīnā. Olas sakuļ ar saldo krējumu, tējkaroti sāls un ķimenēm.
  2. Pienu uzkarsē, verdošā (neļauj pienam uzvārīties!) pienā pakāpeniski liek biezpienu, pienu nepārtraukti maisot.  Kad piens atsūkalojies, biezpienu izkāš caur marli un liek atpakaļ katlā. Biezpienam pielej olu maisījumu, samaisa viendabīgā masā un liek uz uguns. Masu maisot uzkarsē, tad liek bļodiņās, kas izskalotas ar ūdeni un ir vēl mitras. Jāņu sieru liek aukstumā sastingt.
  3. Saldā krējuma vietā var izmantot 100 g sviesta. Sieru var likt marlē un turēt zem sloga.



Nav komentāru: